Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bruce Springsteen ändrar sin låttext – efter 46 år

Låten ”Thunder road” har skapat het diskussion de senaste veckorna.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN/ NTB SCANPIX
Nu kommer låten att ändra låttext och en felstavning är anledningen.
Foto: DEBRA L ROTHENBERG/SHUTTERSTOCK / DEBRA L ROTHENBERG/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

”Mary's dress waves” eller ”Mary's dress sways” – en het textdebatt om hur Bruce Springsteens låt ”Thunder Road” går har de senaste veckorna blossat upp på internet.

Nu är diskussionen över – och Springsteens team har officiellt ändrat öppningsfrasen, enligt The New Yorker.

Flera kritiker på internet har diskuterat hur öppningsfrasen till låten ”Thunder road”, från Bruce Springsteens album ”Born to run” från 1975 – egentligen lyder, något som även Göteborts-posten har skrivit om. 

Debatten blossade upp när Maggie Haberman, politisk kommentator på CNN och The New York Times, la upp en bild på Twitter för att fira Springsteens kommande framträdande på Broadway, tillsammans med textraden ”The screen door slams, Mary's dress waves”. 

Inlägget fick stor uppmärksamhet och flera menade att Haberman hade citerat den kända låten fel.

Skrivit fel på originalutgåvan

Jon Landau, Bruce Springsteens manager, berättar för The New Yorker att den rätta öppningsfrasen är ”Mary's dress sways” och inte ”Mary's dress waves” – men diskussionen har inte varit helt obefogad. 

Trots att textraden lyder ”Mary's dress sways” står det, på både Bruce Springsteens hemsida och på originalutgåvan, att det är ”waves” som Marys klänning gör.

Enligt Jon Landau kommer nu alla felstavningar ses över – och den kända låten ”Thunder road” kommer att få sin rätta öppningsfras efter 46 år. 


”Bossens” dotter går i pappas fotspår – ska erövra världen i OS

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.