Edward Bloms attack mot Historieätarna

Edward Blom
Foto: Christian Örnberg
Lotta Lundgren och Erik Haag är programledare för "Historieätarna" på SVT

"Historieätarna" anmäls till Granskningsnämnden - efter avsnitt om RUT-avdrag.

Något gastronomen Edward Blom tycker är helt rätt.

"Bra att Historieätarna anmälts." skriver Edward Blom på Twitter.

Historieätarna har anmälts flera gånger för sitt inslag om RUT-avdraget i seriens allra sista avsnitt, som behandlade tidsperioden 2000-2010.

I avsnittet tas RUT- och ROT-avdragen upp av journalisten Rebecka Bohlin, som menar att avdragen gynnade både den vita och svarta arbetsmarknaden.

Något många nu menar är faktafel. På SVT Opinion har företagstopparna Åsa Storm, Christoffer Sjögren, Eva-Karin Dahl och Ingalill Fägerhielm, som alla är vd:s på företag inom RUT-sektorn gått ihop och skrivit en opinionsartikel om varför de anmäler programmet till Granskningsnämnden.

"SVT har ett krav på opartiskhet. Historieätarnas inslag om RUT var en partsinlaga från den yttersta vänsterkanten som dessutom var fullt av faktafel. Därför har vi anmält programmet till Granskningsnämnden" skriver de i sin opinionsartikel.


LÄS MER: SVT-succén anmäls av toppföretagare


Edward Blom kritiserar Historieätarna


LÄS MER: Stora kritiken mot SVT:s succéprogram


Nu får de medhåll av gastronomen och tv-profilen Edward Blom.

På sin Twitter håller Blom med om anmälan, och kritiserar serien för att ha blivit för politisk.

"Bra att Historieätarna anmälts. Hela (i övrigt trevliga) serien har varit för historiematerialistisk, men årets säsong extremt politisk (r)." skriver Edward Blom på sin Twitter.

Han svarar också en följare, och skriver vidare kritik mot "Historieätarna".

"Serien i sin helhet är bra, men känns som någon suttit med rödpenna på manus & stoppat in socialistisk propaganda här & där." skriver tv-profilen.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.