Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Edward Bloms 15 månader långa coronakarantän över

Edward Blom har äntligen fått sin andra spruta och har därmed avslutat sin 15 månader långa coronakarantän.
Foto: OLLE SPORRONG
”Lite skraj är jag väl trots sprutor men nu måste vi ändå våga oss ut i världen” skrev Blom på Instagram efter krogbesöket.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Gastromen Edward Blom, som tillhör riskgrupp, isolerade sig hemma med fru och tre barn i 15 månader. 

Men nu har han fått sin andra spruta och vågat sig ut på restaurang igen tillsammans med familjen.

”Lite skraj är jag väl trots sprutor men nu måste vi ändå våga oss ut i världen” skrev Blom på Instagram efter krogbesöket.

Allt fler i Sverige vaccineras och nu har även Edward Blom fått båda sprutorna. Första restaurangbesöket blev på samma ställe som det sista avslöjar han, Julius vid Stuvsta torg. Edward Blom, som är känd som Sveriges största livsnjutare, skriver att både han och barnen stortrivdes och beställde in mer. Men väl hemma sa sonen Melchior lillgammalt: ”Det är som de säger: 'Borta bra men hemma bäst'”.

Det konstigaste han gjort

Under karantän berättade Edward Blom, 50, att han inte tycker man behöver ha det tråkigt för det. Han såg det i stället som en perfekt tid för att exempelvis prova intressanta recept som man inte vågat testa tidigare. 

För Expressens kultursida skrev även Blom själv en exklusiv essä om livet i karantän med hemmaförskola, en neurotisk läggning och nya insikter. Han skrev bland annat att leva isolerad från omvärlden så länge var det konstigaste han gjort:

”I början sa vi till barnen att ”Sjukdomen” nog skulle gå över till sommarlovet. Sedan blev det ”till hösten”, ”efter jul”, ”vi vet inte” ... Hade jag från början insett att jag skulle sitta isolerad från omvärlden ett helt år hade jag brutit ihop.”

Edward Blom slog igenom för den breda publiken med tv-programmet ”Mellan skål och vägg med Edward Blom” för drygt 12 år sedan och har sedan dess blivit synonym med begreppet livsnjutare.  Sedan dess Edward Blom gjort allt från att medverka i tv och skriva kokböcker till att tävla i Melodifestivalen med bidraget ”Livet på en pinne”.

https://www.instagram.com/p/CP37oQTBQA9/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.