Gunillla Kinn Blom och Edward Blom. Foto: SVEN LINDWALLGunillla Kinn Blom och Edward Blom. Foto: SVEN LINDWALL
Gunillla Kinn Blom och Edward Blom. Foto: SVEN LINDWALL
Gunilla Kinn Blom och Edward Blom. Foto: /ALL OVER PRESSGunilla Kinn Blom och Edward Blom. Foto: /ALL OVER PRESS
Gunilla Kinn Blom och Edward Blom. Foto: /ALL OVER PRESS
Gunilla Kinn Blom och Edward Blom. Foto: EXPRESSENGunilla Kinn Blom och Edward Blom. Foto: EXPRESSEN
Gunilla Kinn Blom och Edward Blom. Foto: EXPRESSEN

Edward Bloms oväntade namnval

Publicerad

Edward Blom och hans fru Gunilla Blom blev nyligen tvåbarnsföräldrar.

Och efter att sonen fått det ovanliga namnet Melchior, följer nu lillasyster i hans fotspår.

"Vi har fått en dotter, Melchior en lillasyster. Wilhelmina Theodora Astrid Loyola" meddelar familjen Blom i en födelseannons i Svenska Dagbladet, som de visar upp på Instagram.

Tv-profilen och matexperten Edward Blom, 46 och hans fru och kollega Gunilla Blom, 45, har fått ett till barn.

Sonen Melchior har blivit storebror till en liten syster, och nu avslöjar föräldrarna vad dottern har fått för namn – Wilhelmina Theodora Astrid Loyola Blom.

Det var i en födelseannons i Svenska Dagbladet som paret Blom delade med sig av nyfödda dotterns namn, och för de som inte läser tidningen fotade Edward Blom av annonsen och publicerade på sin egen Instagram.

"För er som saknar SvD-prenumeration: Här är namnet." skriver Edward Blom till bilden.

"Stort grattis till er båda"

Bland kommentarerna grattas familjen till sin nya familjemedlem, och många är nyfikna på de speciella namnen – särskilt namnet Loyola.

"Stort grattis till er båda till dottern och till Melchior till systern" skriver en person.

En person undrar huruvida Loyola kommer från Ignatius av Loyola, Jesuitordens grundare, något Gunilla Blom bekräftar att det stämmer.

https://www.instagram.com/p/BTbO9ULDg3L/?taken-by=edward_blom

 

LÄS MER: Edward Blom om sin hemliga pappalycka

 

Gunilla Blom om sonen Melchiors hela namn

 

LÄS MER: Edward Bloms attack mot Historieätarna

 

När man ändå diskuterar barnnamn så berättar paret också om Melchiors fulla namn.

"Melchior har inga mellannamn (det har jag: Kinn) men han heter Melchior Mattias Edward Aloysius Blom." berättar Gunilla Blom bland kommentarerna.

https://www.instagram.com/p/BTyEV7fD8XO/
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag