Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Edward af Sillén återvänder till Melodifestivalen

Foto: NORA LOREK

Efter svikande tittarsiffror satsar nu SVT inför nästa års Melodifestival.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kommer bland annat regissören Edward af Sillén att återvända till arbetet med Melodifestivalen 2019.

– Det ska bli urkul att få hjälpa till och försöka föra innehållet i rätt riktning, säger han till tidningen.

Regissören Edward av Sillén har lång erfarenhet av Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. I somras debuterade han som långfilmsregissör – och gör filmen ”En del av mitt hjärta” som bygger på Tomas Ledins musik. 

Nu återvänder han till Melodifestivalen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Jag tar in Edward som konsult för att skriva vissa nummer och sketcher för att jag tycker att han är en otroligt skicklig kreatör, för att han har en lång erfarenhet av Melodifestivalen och för att han lyckligtvis hade möjlighet att ta sig an uppgiften nu. Edward kommer att vara konsult till den kreativa gruppen med Christer Björkman och Henric von Zweigbergk i spetsen. Edward är en person som man alltid tänker på när man planerar Mello. Nu gick det att få till, berättar Melodifestivalens projektledare Anette Hellenius i ett mejl till tidningen.

Tittarsiffrorna för Melodifestivalen 2018 var bitvis lägre än tidigare år – och nu satsar SVT för nästa års omgång.   

– Jag älskar att arbeta med Christer och Hence, så det ska bli urkul att få hjälpa till och försöka föra innehållet i rätt riktning, berättar Edward af Sillén för Aftonbladet.