Edda Magnason prisad på gala i Berlin

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Edda Magnason på väg in till "European Shooting Stars 2014" som hålls under Berlins filmfestival.
Foto: Britta Pedersen / Epa / Tt
Edda Magnason fick ta emot pris av Stellan Skarsgård.
Foto: Ian Gavan
Edda var en av 10 europeiska skådespelare som fick "shooting star"-priset.
Foto: Ian Gavan
"Det är spännande. Jag har med mig svenska kläder", säger Edda Magnason.
Foto: Ian Gavan

Edda Magnason, 29, glittrade på röda mattan på filmfestivalen i Berlin och fick ta emot det prestigefyllda "Shooting star"-priset av Stellan Skarsgård.

– Det är jättekul att vara i Berlin, säger Edda Magnason.

Skådespelaren Edda Magnason glänste på röda mattan under filmfestivalen i Berlin. Hon tilldelades "Shooting star"-priset, som delas ut till tio nya och lovande skådespelare från Europa.

– Det känns jättekul, jag blev jätteglad och ser det som en chans att träffa andra intressanta skådespelare, säger Edda Magnason.

Edda anlände i limousine till röda mattan och möttes av hundratals nyfinka och jublande personer och hela världspressen.

Men Edda Magnason var inte särskilt nervös inför catwalken på röda mattan och hade planerat väl vad hon skulle ha på sig.

– Vi tio skådespelare presenteras. Det är spännande. Jag har med mig svenska kläder, säger Edda Magnason.

Dessutom fick hon låna juveler från märket Tesiro för att vara extra elegant under galan.

Edda Magnason fick ta emot sitt "Shooting star"-pris av Stellan Skarsgård och den schweiziske skådespelaren Bruno Ganz på den mäktiga ceremonin.

– Det är en jättefin och pampig prisutdelning med 2 000 personer i publiken. Alla är finklädda, det är lite inspirerat av Oscargalan, säger Jan Göransson, presschef på Svenska Filminstitutet.

Och det har varit ordentligt med svensk prägel på "Shooting star"-vinnarna i år, inte bara Edda Magnason har koppling till Sverige.

– Tre till av vinnarna har svensk anknytning så det är jätteroligt, säger Jan Göransson.

Danska Danica Curcic har spelat i "Bron", norska Jakob Oftebro har spelat i "Tyskungen" och italienska Miriam Karlkvist har svensk mamma.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.