Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ed Sheeran slutade dricka – hade alkoholproblem

Ed Sheerans bebislycka med hustrun: ”Totalt förälskade”
”Det var inte förrän jag fick reda på att jag skulle bli pappa, och att jag skulle behöva vara en stöttande make som jag kände: 'Jag är färdig med det här'”, säger Ed Sheeran.
Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Jag har inte haft en riktig anledning till att sluta. Jag kunde sluta dricka i typ en månad och därefter halka tillbaka.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Ed Sheeran berättar att han samtidigt som sina framgångar kämpade med alkoholproblem.
Foto: ENRIQUE RC, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

Världsstjärnan Ed Sheeran, 30, har haft alkoholproblem under många år.

Det berättar han i en intervju med BBC Radio 1.

Sedan vände det.

– Det var inte förrän jag fick reda på att jag skulle bli pappa, och att jag skulle behöva vara en stöttande make som jag kände: ”Jag är färdig med det här”, säger han enligt The Mirror.

Ed Sheeran, 30, har sedan han slog igenom för mer än tio år sedan skördat enorma framgångar världen över och haft samarbeten med stjärnor som Beyonce, Justin Bieber och The Weeknd.

I en intervju berättar han att han under alla framgångsåren, vid sidan av musiken haft problem med alkoholen.

– Jag kämpade med ett beroende under stora delar av mitt liv när jag var 20 till 30, och jag har alltid velat vara den där personen som inte har problem, men jag visste att jag hade det, säger han enligt The Mirror.

Artisten berättar att han hade svårt att komma till underfund med varför han skulle sluta dricka.

”Hade ingen anledning att sluta”

I september i fjol blev han pappa för första gången när hans fru Cherry Seaborn födde parets dotter, Lyra Antarctica Seaborn Sheeran.

Det var först då som han kände sig nödgad att sluta dricka alkohol.

– Jag har inte haft en riktig anledning till att sluta. Jag kunde sluta dricka i typ en månad och därefter halka tillbaka. Jag kunde sluta i en vecka och sedan falla tillbaka. Det var inte förrän jag fick reda på att jag skulle bli pappa, och att jag skulle behöva vara en stöttande make som jag kände: ”Jag är färdig med det här”, säger han och fortsätter:

– Det hände när man var tvungen att växa upp och ta ansvar. Nu är jag här och är en ansvarsfull vuxen och dricker vatten, säger han.

Hans beslut att sluta dricka förde med sig många bra saker – som att han exempelvis ville jobba normala kontorstider, snarare än att börja sent på kvällen, vilket förvånade många. Han har också blivit bättre på att träna och blivit mer hälsosam, berättar han för BBC.

Se också: Kim Jong-Uns viktras skapar frågor

Kim Jong-Uns viktras skapar frågor

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.