Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ebba von Sydows krasch: ”Kunde inte resa mig upp”

Tre nyheter att hålla koll på i dag.
Ebba Kleberg von Sydow tillsammans med maken Johan Kleberg Foto: SUVAD MRKONJIC
Ebba Kleberg von Sydow Foto: Stella Pictures
Foto: Stella Pictures

Efter lång tid med hög arbetsbelastning i kombination med intensivt familjeliv, så drabbades Ebba Kleberg von Sydow av en stressreaktion.

– Sedan satt jag en fredagsmorgon och kunde inte resa mig, säger hon i en intervju med tidningen Mama.

Journalisten och influencern Ebba Kleberg von Sydow, 38, har hållit ett högt tempo i flera års tid. Tillsammans med maken Johan Kleberg har hon barnen Marianne, 8, Klas, 6, och Ernst, 2. Förutom att familjelivet upptar stor del av tiden, så har hon också haft ett intensivt arbete som egenföretagare.

Men en dag tidigare i år så tog det stopp. Nu berättar Ebba Kleberg von Sydow i en intervju med tidningen Mama om stressen som till slut var nära att knäcka henne.

– Jag kände nog lite sjukdom i kroppen, men körde bara på. Sedan satt jag en fredagsmorgon och kunde inte resa mig. Jag var hemma i en vecka men blev bara sämre och då åkte jag in. En snäll läkare sa att ingen penicillinkur i världen kunde hjälpa mig, min kropp behövde vila, säger hon.

Ebba Kleberg von Sydow: ”Tabubelagt”

Ebba Kleberg von Sydow berättar i Mama att hon brinner för sitt arbete, men hon tvingades ta händelsen på allvar och lyssna på kroppens signaler.

– Utmattningssyndrom är ju en sjukdom, medan jag fick ett virus och en stressreaktion och var och nosade på den där väggen, säger hon.

Även om Ebba Kleberg von Sydow mår bättre i dag är hon ännu inte frisk. Kraschen har fått henne att ifrågasätta saker.

– Det här med utmattning är ändå tabubelagt. Jag har känt att min krasch är lite banal och har fått kommentarer som ”tror du att du kommer bli bortglömd” eller ”det är väl bara att tacka nej”. Jag tycker att det är orättvist mott mitt jobb. Jag kobbar som kreatör, journalist och influencer men de kommentarerna signalerar att det inte är ett riktigt yrke. Man hade ju inte sagt så till någon annan, ”jobba tre dagar på banken bara”, säger hon i Mama.