Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ebba von Sydow klar för TV4: "Jag är glad"

"Inget annat hade kunnat få mig att ta klivet från SVT". Foto: Olle Sporrong

Här är Ebba Kleberg von Sydows nya jobb efter SVT-avhoppet.

Tv-profilen blir ny programledare för "Nyhetsmorgon" i TV4.

– Det kändes, med tanke på vad jag gjort de senaste fem åren, som ett busenkelt beslut, säger hon till Expressen.

Det har länge spekulerats och nu står det klart: Ebba Kleberg von Sydow, 34, blir ny programledare på TV4.

I ett pressmeddelande bekräftas det att von Sydow, som var på SVT i fem år, blir ny programledare för "Nyhetsmorgon" i TV4.

– Det känns superbra. Jag är oerhört glad för det här. Det är ett drömuppdrag för mig, så det känns jättekul, säger hon till Expressen och fortsätter.

– Det är väl naturligt i och med det jag jobbat med, och så är jag själv en trogen tittare av "Nyhetsmorgon", inte minst på helgerna. Jag tycker att de gör det väldigt bra, så jag ser verkligen fram emot att bli en del av det och lära känna de nya kollegerna.

TV4-tillskottet betyder inte att någon av de nuvarande "Nyhetsmorgon"-programledarna lämnar sin post. I stället kommer von Sydow – som även ska blogga för kanalen – leda söndagsmorgnarna tillsammans med Jessica Almenäs.

 

LÄS MER: Därför lämnar Ebba von Sydow SVT

 

"Skräckblandad förtjusning"

Att övergången är till just konkurrenten TV4 ser hon inte som något problem.

– Nej, det är ju så det är i tv-branschen, helt enkelt. Jag ser det inte riktigt så, jag ser det från mitt perspektiv. Att jag går från att ha jobbat med en viss typ av produktioner på SVT och tar med det till "Nyhetsmorgon". Sen tycker jag att de är väldigt duktiga, jag är en trogen tittare, säger von Sydow vidare.

Ebba von Sydow gick ut med beskedet att hon lämnar SVT i slutet av maj. På kanalen har hon sen 2010 lett "Go'kväll".

– Det är med skräckblandad förtjusning, men det känns spännande, sa Ebba von Sydow till Expressen i samband med att hon sa upp sig från SVT.

– Jag kom till en punkt när det var dags att gå vidare för mig, men det var inget lätt beslut. Jag är definitivt inte trött på det eller har brist på inspiration - tvärtom. Jag har roligare än någonsin på jobbet. Men jag tror på att våga sluta på topp, det ska kännas lite jobbigt, sa hon till Resumé i samband med nyheten.

TV4 om värvningen

I ett mejl till Expressen berättar Viveka Hansson, TV4-gruppens programdirektör för nyheter och samhälle, att de länge hållit koll på von Sydow. I pressmeddelandet utvecklar hon:

Vi är väldigt glada att kunna välkomna Ebba till "Nyhetsmorgon"! Hon och Jessica Almenäs blir ett urstarkt team för våra söndagar. Ebba är en redan etablerad och omtyckt profil med en upparbetad publik på flera olika plattformar, och det är precis så vi vill fortsätta bygga "Nyhetsmorgon", som ett ekosystem av innehåll i olika kanaler.

Ebba Kleberg von Sydow börjar leda "Nyhetsmorgon" i september.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.