Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Barnstjärnans comeback – efter ”Skärgårdsdoktorn”

Ebba Hultkvist Stragne om kariären: ”Stänger inga dörrar”.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: ROJASTUDIOS / STELLA PICTURES

Efter succén i ”Skärgårdsdoktorn” är Ebba Hultkvist Stragne tillbaka i rutan.

Nu berättar hon om tiden som hela Sveriges ”Wilma”.

– Det är fantastiskt att ha fått vara med och sätta ett sådant avtryck, säger Ebba Hultkvist Stragne.

Skådespelerskan Ebba Hultkvist Stragne är för många känd för rollen som dottern Wilma i SVT:s serie ”Skärgårdsdoktorn” som hade premiär 1997. Hon har senare synts i ”På spåret” 2018 och är nu åter tillbaka i rutan, som reportern Josephine Sparre, i den nya serien ”Den inre cirkeln”. En serie som är fritt baserad på Per Schlingmanns roman i ”I maktens öga”. Programmet började sändas på Viaplay i slutet av mars.

Ebba Hultkvist Stragne berättar att tiden med ”Skärgårdsdoktorn” är en tid hon minns med glädje. Att få möjligheten att börja arbeta så ung, säger hon var väldigt roligt. Hon beskriver att det trots det stora ansvaret att axla rollen som Wilma och att kunna sina repliker blev hon väl omhändertagen av de vuxna skådespelarna.

– Det var ett väldigt snällt och familjärt sammanhang så jag minns att jag blev så bra behandlad och att det var som en liten familj. Det kändes som att jag var i trygga händer, inte som att jag kastades ut i någonting, säger Ebba Hultkvist Stragne.

Ebba Hultkvist Stragne: ”Ett ganska vanligt tonårsliv”

Att serien fick ett sådant stort genomslag var inget hon själv märkte av vid tidpunkten. När det var så många som tittade, runt tre miljoner minns Ebba, förstod hon att det inte skulle vara något som glömdes bort i första taget. Men för Ebba fortsatte livet i stort sett som innan.

– Jag fortsatte gå i skolan och hade samma gamla vänner och jag levde ganska lugnt. Man kanske kan tro att det var världens uppståndelse och det kanske det var i artiklar men jag levde fortfarande ett ganska vanligt tonårsliv.

Kan se likheter

Rollen som Josephine Sparre i ”Den inre cirkeln” säger hon inte är så olik rollen som Wilma. Hon beskriver Wilma som en person som vågade säga ifrån och hade en egen vilja. Något som hon säger är karaktärsdrag även hos den roll hon spelar i ”Den inre cirkeln”.

Även serierna i sig kan hon se vissa likheter i. Hon beskriver att ”Skärgårdsdoktorn” utspelade sig i en fin somrig miljö inom en ganska tuff bransch, något som även återkommer i ”Den inre cirkeln”.

– Jag tänker att där hade de läkare och sjukfall och här handlar det om att styra ett land, så det är stora frågor i en fin miljö, säger Ebba Hultkvist Stragne.

Meteorologen: Så blir vädret kommande dagar.