Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eastwood är 84  – och on top of the world

Clint Eastwood gör succé med filmen "American Sniper".Foto: Andrew Kelly
Bradley Cooper gör huvudrollen i biosuccén.Foto: Courtesy Of Warner Bros. Pictures
Clint Eastwood.Foto: Dave Allocca

Jag känner egentligen inte för att se den, men det gör tydligen många andra.

"American Sniper" – regisserad av republikanernas stolthet Clint Eastwood, och med Bradley Cooper i huvudrollen – drog in närmre 900 miljoner kronor under sin första helg på bio.

HAMMAR I HOLLYWOOD

HISSAR

Din Fai Tungs dumplings! Godare än så blir det inte! Prova deras juicy pork dumplings, string beans och hot and sour soup.

DISSAR

Alla Oscarsnominerade skådespelare är vita. Vad hände med den viktiga mångfald ni har pratat om så mycket, Oscarsjuryn?

VI SÅG

Ashton Kutcher och Mila Kunis - igen! Vi språkade till och med kort om våra barn.

PSSST

Johnny Depp går till attack mot skådespelare som försöker sig på en musikkarriär och säger att det gör honom "illamående". Men att privat gå runt och se ut som en pirat är okej?

Ett rekord för januari månad i USA, och den rullar fint i resten av världen också, så det är uppenbarligen inte bara amerikanerna som gillar att se amerikanska soldater skjuta ihjäl sina fiender, i det här fallet i Irak.

Filmen är baserad på en sann historia om USA:s mest pricksäkra krypskytt genom tiderna, Chris Kyle, som under sin karriär dödade 255 personer, ett rekord - och alltså stoff nog för att skapa en oväntad supersuccé.

Det här kan ju ge vind i seglen inför Oscargalan, där krigsdramat är nominerat i sex olika kategorier, bland annat för "Bästa film".

 

Michael Moore och Seth Rogen har uttryckt sig skeptiskt till filmens tema, medan publiken snarare verkar haka upp sig på Bradley Coopers och Sienna Millers fejkbebis, som väcker starkare känslor än Steve Carells (välgjorda, men ändå tydliga) fejknäsa i "Foxcatcher".

Det är ju sånt där som kan förstöra en hel film. Jag tänker på Leonardo DiCaprio i rollen som FBI-direktör i "Hoover". Allt man kunde tänka på var hans - och Armie Hammers - protesnyllen.

 

Clint är känd för att jobba fort. Kanske var det därför bebisens urusla autenticitet inte prioriterades.

En petitess månne, men kan det möjligen ha bidragit till att Clintan själv inte blev nominerad till en Oscar och därmed gick miste om titeln "äldsta regissör att någonsin bli nominerad".

Tänk ändå, gubben är 84 och fortfarande on top of någon world. Med eller utan Oscarnominering.

Mmm!