Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Eagles-stjärnan låg på sjukhus i månader

Glenn Frey har gått bort. Foto: Franco Greco
Nu avslöjar vännen att Eagles-stjärnan låg i koma. Foto: Jeff Adkins

Nyheten om Eaglesstjärnan Glenn Freys död slog ner som en bomb.

Men för gitarristens närmaste vänner kom det inte som en chock.

Glenn Frey hade nämligen legat på sjukhus sedan november, berättar hans vän och sångare Bob Seger för Detroit Free Press.

Det var i måndags som beskedet kom om att Eagles-gitarristen Glenn Frey hade gått bort.

"Inga ord kan beskriva vår sorg, eller vår kärlek och respekt för allt han har gett oss", skrev familjen och bandmedlemmar i ett uttalande på Facebook.

Washington Times skrev redan tidigare i veckan att gitarristen opererades i november och att hans tillstånd försämrats under den senaste tiden. BBC skriver att Glenn Frey led av ledgångsreumatism, inflammation i tjocktarmen och lunginflammation.

"Låg i koma"

Och nu avslöjar en av Freys allra bästa vänner, sångaren och musikern Bob Seger, att gitarristen legat på sjukhus sedan november.

– Han låg i koma, han hade vaknat upp men kunde inte andas. Så de satte honom i koma igen, säger Seger till Detroit Free Press.

 

LÄS MER: David Bowie död

 

På Eagles officiella Facebooksida skrev familjen och bandmedlemmarna ett uttalande kort efter beskedet om Glenn Freys död:

"Det är med tunga hjärtan vi berättar att vår kamrat, Eagles-grundaren, Glenn Frey, har avlidit i New York på måndagen. Glenn kämpade en modig kamp de senaste veckorna men sorgligt nog avled han till följd av komplikationer av ledgångsreumatism, akut ulcerös kolit och lunginflammation".

Läkarna försökte med allt

Bob Seger berättar att läkarna har arbetat dag och natt med gitarristens hälsotillstånd sedan november.

– De försökte med allting för att hålla honom vid liv. Han hade varit på Colombia Medical Center sedan november och Irving Azhoff (Eagles manager reds.anm) drog i alla trådar han kunde för att få dit de bästa läkarna i landet. Men för en månad sedan så insåg de att det inte gick.

 

LÄS MER: Harry Potter-stjärnan död

 

The Eagles, som gjort hitlåtar som "Hotel California" och "Take it easy", har bland annat vunnit sex stycken Grammypriser. Glenn Frey hade förutom bandet, som var stort på 70-talet, även en solokarriär efter Eagles uppbrott 1980.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!