Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eagle Eye Cherrys oro inför ”Allsång på Skansen”

Eagle Eye Cherry.
Foto: PLAYGROUND MUSIC
Eagle Eye Cherry är aktuell med nya singeln ”I like it” och i kväll medverkar han i Allsång på Skansen.
Foto: PLAYGROUND MUSIC
Eagle Eye Cherry.
Foto: MIKAEL SJÖBERG / TT NYHETSBYRÅN
Eagle Eye Cherry hälsar på Sanna Nielsen på Skansen.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES/JARI KANTOLA JARI KANTOLA

Eagle Eye Cherry var en av världens hetaste artister på nittiotalet. 

Att besöka allsångscenen är en gammal dröm som nu går i uppfyllelse. Men för Expressen berättar han om oron inför ”Allsång på Skansen”.

– Det hade varit ganska surt första gången, säger han. 

Eagle Eye Cherry slog igenom med buller och bång med låten ”Save tonight”. Han blev en av Sveriges mest framgångsrika musikexporter under nittiotalet. 1997 kom debutalbumet ”Desireless”.  I dag blickar han tillbaka på den tiden.  

– Allting gick så fort med den plattan. Det var så mycket på min ”bucketlist” som bockades av så snabbt. Det gick nästan för fort på det sättet. Jag hade inte alls tänkt åka till USA med den plattan. Jag hade ju lämnat New York. Två år senare står jag och spelar gig på de här ställena jag som jag hade gått till i alla år. 

Nu är han aktuell med nya singeln ”I like it” och dessutom medverkar han i ”Allsång på Skansen” i kväll. 

– Min dröm som liten var ju att vara med på ”Late night show” med Johnny Carson som höll i det då. Sen fick jag göra det till slut, fast då var med Jay Leno. Den relationen har jag inte haft till allsång. Att ”en dag ska jag vara där”, säger han.

Eagle Eye Cherry är uppväxt i USA. Han berättar att relationen till ”Allsång på Skansen” kom senare i livet.

– Jag upptäckte det ganska sent. När jag kom tillbaka till Sverige i mitten av nittiotalet. Det kände jag först när jag började titta på allsång. Att det inte blir mer svenskt än så här, säger han och fortsätter:

– Man har sin ”bucketlist” och den (”Allsång på Skansen”) har ju varit med där. Så det känns jävligt kul att få checka av den.

Oron inför Allsång på Skansen

Strax före pandemin var han ute på lång Europaturné, med avstickare till både Japan och Brasilien. Eagle Eye Cherry slänger sig med amerikanska fraser.

– Det var jäkligt roligt, det var länge sen man var ute på en ”stay a long time on the road-turné”.

Nu ska han få möta publiken igen. Något han inte vågade hoppas på.

– När jag tackade ”ja” till det här visste man inte om det skulle bli någon publik. Det hade varit ganska surt, första gången på allsång, utan publik. Hela grejen är ju publiken! Åtminstone femtio procent av programmet.

På frågan om vad som slår högst, ”Late night show” eller ”Allsång på Skansen” svarar han försiktigt.

– Allt handlar om nuet, ”Tonight show ain't calling me right now”. När man ligger på sin dödsbädd och man ska summera hela sin karriär får man väl se vad man väljer.

De uppträder i kvällens program

Arvingarna

Eagle-Eye Cherry

Cherrie

Tusse

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.