Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

E-types nya vänskap med Ulf Kristersson

E-type har umgåtts en hel del med Moderat-ledaren Ulf Kristersson sedan han blev tillsammans med Melinda Jacobs.
Foto: ANNE HAAVISTO
Martin Eriksson tillsammans med flickvännen Melinda Jacobs på ett vimmel med Storytel i mars.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom
Ulf Kristersson och hans fru Birgitta har umgåtts mycket med Melinda Jacobs och nu även med Martin Eriksson sedan de blev tillsammans.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Martin Eriksson, Melinda Jacobs, Ulf Kristersson och hans fru Birgitta Kristersson Ed på en middag tillsammans i maj.
Foto: Privat / Instagram
Melinda Jacobs och Martin Eriksson sitter långt ifrån varandra på en middag i februari som Ulf Kristersson dokumenterade på sin Instagram.
Foto: Privat / Instagram

Martin ”E-type” Eriksson har hittat kärleken i barnrättskämpen Melinda Jacobs.

Via flickvännen har han också fått en ny vän i Moderat-ledaren Ulf Kristersson.

– Det är dags för ett regeringsskifte, säger han till Svenska dagbladet. 

Martin Eriksson, 56, kallar sig inte längre E-type. Han lämnade artistnamnet bakom sig när han har startat hårdrocksbandet Dampf.

Tidigare i år blev det känt att han är tillsammans med Melinda Jacobs, 38, fostermamma till ”Lilla Hjärtat” som tragiskt avled 2020. Jacobs har sedan dess kämpat för barnrättsfrågor och för att lex Lilla Hjärtat skulle drivas igenom som ett stärkt skydd för utsatta barn.

Eriksson har under flera år pratat om att han gärna vill bilda familj och säger i en intervju med Svenska Dagbladet att det känns lite närmare nu när han har en flickvän som har flera barn sedan tidigare.

– Ja, det är klart att man tänker tanken. Jag har längtat efter det länge. Att få hänga med barn i dag förstärker bara den känslan. När du inte är i närheten av fast sällskap – då lägger jag all min vakna tid på att arbeta, då är det restauranger, turnéer, måla, skriva, jobba, jobba, jobba, säger han till tidningen. 

”Dags för ett regeringsskifte”

Han berättar även att han har fått en ny bekantskap i Moderat-ledaren Ulf Kristersson genom sin flickvän.

– En otrolig varm och härlig person. Hela hans familj är så genuin, säger han om Kristersson.

Paret har flitigt synts umgås med Ulf och hans fru på sociala medier och Eriksson uppträdde även på Moderaternas valkonvent tidigare i år.

Eriksson säger till Svenska Dagbladet att han tycker att det är hög tid för ett maktskifte i Sverige.

– Det är dags för ett regeringsskifte. Inte bara för att det kommer närmare min politik, utan för att ledningen i Sverige måste förändras. Hade Ulf haft åtta år på sig och det såg ut som det gör nu så hade jag sagt samma sak, det här går inte. Då hade jag röstat på sossarna, säger Eriksson.

Melinda Jacobs har tidigare berättat om sin relation med Ulf Kristersson för Allas. 

– Jag är helt opolitisk i de frågor jag kämpar för. Men däremot umgås jag privat med Ulf och hans familj. Jag tycker väldigt mycket om hans fina fru Birgitta. Men det har alltså ingenting med mina politiska åsikter att göra, vi pratar aldrig politik när vi ses, sa hon då till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.