E-types nya karriär – drar in miljoner

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Artistens vikingakrog gör miljonvinst - och nu ska artisten öppna två nya restauranger.
Foto: Emil Nordin
"Martin "E-type" Eriksson".
Foto: Robban Andersson

Här är E-types nya karriär.

Artistens vikingakrog gör miljonvinst - och nu ska artisten öppna två nya restauranger.

– Köpen är en 50-årspresent till mig själv, säger han.

För snart fyra år sedan gick Martin "E-type" Eriksson, 49, från att vara artist till krögare. Han öppnade vikingakrogen Aifur i Gamla stan i Stockholm.

Och nu har han gjort en miljonvinst på krogen. Enligt senaste årsbokslutet för Aifur ökade omsättningen med 25 procent, från 14,7 miljoner kronor till 18,1 miljoner kronor.

– Det går bra nu och det är roligt att restaurangköpen inte behöver finansieras med turnéer, utan att det växer i sig själv, säger Martin Eriksson.

Vinsten landade på 1,4 miljoner kronor efter finansnetto. Aktieägarna unnade sig dessutom en aktieutdelning på 1,4 miljoner kronor.


LÄS MER: E-type om tårarna: Sådana känslostormar


Och nu ska artisten öppna två nya restauranger i Stockholms skärgård. Han planerar också öppna en mjödbar.

– Köpen är en 50-årspresent till mig själv, säger han.

Men även om han nu har köpt två nya restauranger så finns musiken fortfarande kvar. Martin Eriksson berättar att han har en ny singel som han vill presentera.

– Jag hoppas att Max Martin och Johan "Shellback" Schuster ska gilla vad de hör och vill producera singeln. Max Martin har ju producerat mina låtar och album tidigare, säger han.


LÄS MER: E-Types restaurang utsatt för inbrott


Vikingakrogen Aifur öppnade i november 2011, samtidigt som E-type medverkade i TV4:s "Så mycket bättre".

Två år senare drabbades dock restaurangen av inbrott, och hela helgens kassa ska ha stulits.

– Jag är besviken och arg på mänskligheten. Som alla vet som driver restauranger så är det väldigt få krogar i världen som går med vinst. Man sliter som en varg bara för att komma över plustecknet, sa Martin Eriksson då.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.