Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

E-Types livsändring – ekonomiska smällen: ”Varit tortyr”

E-Type om tuffa tiden: ”Varit tortyr”
Det har varit ett tufft år för E-type.
Foto: OLLE SPORRONG
Martin ”E-type” Ericsson är både artist och krögare, och har drabbats hårt av pandemin.
Foto: ANNE HAAVISTO
E-type gästar ”Lotta på Liseberg” i sommar.
Foto: TOMMY HOLL / IBL

För första gången på nästan 1,5 år ställer sig Martin ”E-type” Ericsson på scen när han medverkar i ”Lotta på Liseberg”.

För Expressen berättar han om den tuffa tiden som pandemin inneburit, känslorna inför att stå på scen igen – och när han gör ny musik igen.

– Jag hoppas att det kan komma en singel till hösten, men jag måste fixa ett skivbolag först.

På dagen nästan 21 år efter EM-invigningen 2000 i Rotterdam kommer Martin ”E-Type” Eriksson att sjunga ”Campione” igen, fast denna gång i Göteborg och på premiären av ”Lotta på Liseberg”.

– Den är väldigt aktuell just nu, så det känns som en skyldighet att den måste framföras, säger han.

För E-Type blir framträdandet hans första sedan 6 mars i fjol.

– Då spelade vi i Estland i Tallinn på ett klubbdisco. Sedan dess har jag inte hållit i en mick publikt, säger han och fortsätter:

– Det känns nästan lite nervöst: ”Jaha, oj! Hur gick låtarna? Hur gör man?”. I bästa fall har man gjort det ett par år så det sitter väl, men det ska bli jättekul och jag tycker väldigt mycket om Lotta, vi har jobbat ganska mycket ihop hon och jag, så det känns som att man är i trygga händer.

E-Type: ”Har varit tortyr”

Som artist och framför allt krögare har E-Type verkligen känt av pandemin.

– Det har varit tufft. Det har varit stenhårt. Som tur var hade restaurangerna skrapat ihop en liten sparbössa och den har räckt det här året, men den är slut nu. Nu måste det vända, annars kommer jag inte kunna ha kvar dem, för det har jag inte råd med.

– Det har varit en sorg att se det man har byggt upp sakta plockas isär och monteras ner. Jag är en pragmatiker och att få se sitt livsverk monteras ner till miniminivå har varit tortyr.

Privat har pandemin inneburit en omställning, inte minst ekonomiskt.

– Att jag plötsligt tvingades ta det lugnare, det har varit bra för mig. Jag har börjat måla massor och ska ha en utställning en vacker dag. Jag har gjort ny musik, jag har tagit tag min bucketlist, jag vill verkligen göra en heavy metal-skiva. Jag har fått tid att göra det här, nu ligger det storverk i lådorna. Jävlar vad bra grejer jag har gjort, säger E-type med eftertryck.

Berätta!

– Det vore roligare att visa, jag hoppas att det kan komma en singel till hösten, men jag måste fixa ett skivbolag först.

E-type: ”Fortfarande inte gift”

Framåt har han väldigt många spelningar inbokade. Under slutet av sommaren, hösten och fram till jul.

– Jag hoppas att få fortsätta vara kreativ, en vacker dag kan man börja titta på att göra en ny E-type-singel, men där är vi inte ännu. Vi spelade nyss in en låt till schlagerfestivalen, men jag vet inte om vi får vara med.

Så, mer musik att vänta?

– Någonting borde komma ut tycker man, säger han och fortsätter:

– Vi håller på, jag har inte lagt av. Det är ett väldigt kokade i de musikaliska grytorna, de puttrar på fint, men det är inget jag kan berätta om, för det är inte klart.

Privat då?

– Fortfarande inte gift, vad jag vet, och fortfarande tyvärr inga barn, och där sätter jag gränsen.

De här uppträder i Lotta på Liseberg

Måneskin

Lena Philipsson

Clara Klingenström

Sonja Aldén

Myra Granberg

Rymdpojken

E-Type

Därför vill Sanna Nielsen hålla graviditeten privat

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.