Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Martin ”E-type” Erikssons egna ord om bröllopet med Melinda Jacobs

Martin ”E-type” Eriksson ger sin nyblivna fru Melinda Jacobs en kyss efter vigseln.
Foto: JEPPE GUSTAFSSON/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Martin Eriksson erkänner att det blev en hel del tårar under bröllopsdagen. I bakgrunden syns statsminister Ulf Kristerssons fru Birgitta Ed som vigde paret.
Foto: JEPPE GUSTAFSSON/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Martin ”E-type” Eriksson har äntligen fått sin Melinda Jacobs som fru.

Nu berättar han själv om parets storslagna bröllop med över 300 gäster.

– Det var mer än vad vi har vågat drömma om. Man har ju en förhoppning och en dröm och den tiofaldigades, säger Eriksson dagen efter vigseln.

På lördagen bevittnade över 300 gäster när Martin ”E-type” Eriksson sa ja till sin Melinda Jacobs i Vadstena kyrka.

Bland gästerna syntes flera kända ansikten som Carola Häggkvist, Dr Alban, Christian ”Kicken” Lundqvist, Sarah Dawn Finer och Uno Svenningsson.

Även statsminister Ulf Kristersson och hans fru, prästen Birgitta Ed deltog på bröllopet – och den sistnämnda var den som vigde paret. Paren känner varandra genom arbetet kring Melindas tragiskt avlidna fosterhemsdotter Esmeralda, även kallad ”Lilla hjärtat”.

Efter vigseln åkte brudparet häst och vagn till Vadstena slott där bröllopsfesten med vikingatema hölls. Martin Eriksson är känd för sitt stora intresse för vikingar och ryttarna var därför klädda i medeltidskläder. Utanför slottet stod dessutom slagmän iklädda medeltidskläder och under bröllopsfesten uppträdde Melindas barn i vikingahjälmar.

Per Anderssons nakenchock under festen

Under festen uppträdde även komikern Per Andersson och bjöd på en nakenchock till gästernas stora jubel och applåder.

– Martin hade en önskan att jag skulle komma dit och krascha festen och det är en fråga man inte säger till mig två gånger. Och att köra ”Kuk i hatt” framför statsministern känns ju ändå totalt episkt så jag är oerhört nöjd, säger Per Andersson om showen.

Per Anderssons nakendans på bröllopsfesten.

”E-types” tårar på bröllopet: ” Tron fallerade”

När Expressen får tag i Martin Eriksson dagen efter vigseln håller han fortfarande på att städa slottet där bröllopsfesten hölls. Och det är en glad Eriksson som berättar om bröllopet.

– Det var fantastiskt, underbart. Det var mer än vad vi har vågat drömma om. Man har ju en förhoppning och en dröm och den tiofaldigades, säger han och fortsätter.

– Det känns jättebra. Vi har ju levt som om vi var gifta men det känns bra, häftigt. Vi har barn tillsammans och nu har de två föräldrar som är gifta och det tycker jag som är av den gamla skolan känns väldigt bra i hjärtat, säger Eriksson som erkänner att det blev en hel del tårar under bröllopet.

– Haha ja det blev det. Hela min egen tro på att jag var en cool kille, den fallerade. Det var så mycket känslor eftersom vi även hade en minnesstund för de som står oss nära som inte kunde vara med, så det blev väldigt mycket känslor, säger han.

”E-type” om smekmånaden med Melinda Jacobs

Blir det smekmånad för er nu?

– Jajamän, säger Eriksson som dock inte vill avslöja vart paret ska.

– Vi måste ha lite saker för oss själva som ingen vet om, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.