Nya "Game of thrones"-boken är försenad. Foto: Carl-Mickael AnderssonNya "Game of thrones"-boken är försenad. Foto: Carl-Mickael Andersson
Nya "Game of thrones"-boken är försenad. Foto: Carl-Mickael Andersson
Böckerna har gjort succé som tv-serie. Foto: Supplied By LmkBöckerna har gjort succé som tv-serie. Foto: Supplied By Lmk
Böckerna har gjort succé som tv-serie. Foto: Supplied By Lmk

Dystra beskedet till Game of thrones-fans

Publicerad

Nya "Game of thrones"-boken är försenad.

George RR Martin berättar att han missat sin deadline, skriver News.

"Ingen kan vara mer besviken än jag", skriver han.

Winter is not coming.

Eller i alla fall inte nya "Game of thrones"-boken "The winds of winter" - författaren George RR Martin skriver i ett blogginlägg enligt News att han har missat sin deadline.

"The winds of winter är inte färdig. Tro mig, det är ingen fröjd för mig att skriva de orden. Ni är besvikna, och ni är inte ensamma. Mina förläggare och redaktörer är besvikna, HBO är besvikna, mina agenter och översättare är besvikna ... Men ingen kan vara mer besviken än jag", skriver han i ett blogginlägg enligt sajten.

 

LÄS MER: GoT-skaparna tonar ned det sexuella våldet

 

Det beräknas ta flera månader innan boken - som från början skulle ha varit klar innan årsskiftet - blir klar.

"Jag antar att jag skulle kunna säga, 'förlåt, killar och tjejer, jag skriver fortfarande' och inte säga något mer. Den blir klar när den blir klar. Vilket jag har gjort, mer eller mindre, hela tiden", skriver han.

 

LÄS MER: "Game of thrones" mest nedladdad 2015

 

George RR Martin skriver i sitt blogginlägg att han arbetat nära HBO för att se till att "Game of thrones"-serien följer den ännu inte släppta boken.

"När ni frågar mig om serien kommer att avslöja vad som händer i böckerna, kan jag bara svara ja och nej, och mumla en gång till om fjärilseffekten. De små vackra fjärilarna har vuxit sig till stora drakar. Vissa av avslöjandena du ser i säsong sex behöver inte vara ett avslöjande överhuvudtaget ... serien och böckerna har delat på sig, och kommer att fortsätta göra det", avslutar han sitt blogginlägg enligt News.

Säsong sex av succéserien "Game of thrones" har premiär i april på HBO.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag