Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dyraste klänningarna – genom historien

Harry Styles pryder omslaget till Vouge – första mannen på 127 år
Marilyn Monroe.
Foto: MATTY ZIMMERMAN / TT NYHETSBYR¿N
Cate Blanchett.
Foto: Stewart Cook/REX / TT NYHETSBYRÅN
Nicole Kidman.
Foto: Bei/REX / TT NYHETSBYRÅN

Meterlånga släp, swarowski-prytt och ikoniskt. 

Det alla dessa klänningar har gemensamt är att de är svindyra. 

Expressens Therese Loberg har valt ut några av historiens dyraste klänningar.  

Marylin Monroes ikoniska klänning

Foto: MATTY ZIMMERMAN / TT NYHETSBYR¿N

Det kanske inte kommer som en chock för någon att den här ikoniska klänningen som Marylin bar i filmen ”The Seven Year Itch” såldes för en svindyr summa – nämligen 5,6 miljoner dollar. Alltså ungefär 45 miljoner svenska kronor. 

Nicole Kidman i Christian Dior

Foto: Dave Lewis/REX / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Bei/REX / TT NYHETSBYRÅN

Ibland kostar det att ligga på topp – fråga Nicole Kidman. Christian Dior-klänningen hon bar under Oscarsgalan 1997 var värd hela två miljoner dollar, alltså nästan 17 miljoner svenska kronor. Exmaken Tom Cruise såg nöjd ut bredvid sin dejt till galan – och med den prislappen kan man ju verkligen förstå det. 

Audrey Hepburn i ”Breakfast at Tiffany's”

Foto: Bud Fraker/Paramount/Kobal/REX / REX
Foto: Howell Conant/Paramount/Kobal/REX / REX

Här har vi också en riktigt klassisk klänning. Så elegant och vacker. Och smakar det så kostar det. Audrey Hepburns klänning från ”Breakfast at Tiffany's” såldes nämligen för  900 000 dollar, vilket är närmare 8 miljoner svenska kronor. 

Kate Middletons dyrgrip till klänning

Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP AP POOL

Om man gifter in sig i en kungafamilj så ska det så klart inte sparas på krutet när det gäller bröllopsklänningen. Den tanken hade så klart Kate Middleton också. När hon gifte sig med William var det Alexander McQueen som stod för klänningen med ett 2,7 meter långt släp och prislappen gick loss på ungefär 332 000 dollar, alltså ungefär 2,7 miljoner svenska kronor. 

Elegant i bara axlar 

Foto: Pete Souza / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Diana hade ju känsla för stil och en middag i Vita huset 1985 var inget undantag. Klänningen väckte dock ramaskri på grund av de bara axlarna, det var för naket för en kunglighet sades det. Men kritikerna fick på nosen och efter Dianas död såldes klänningen på aktion först för 100 000 pund och sedan en gång till för 240 000 pund. Alltså nästan tre miljoner svenska kronor. 

Cate Blanchetts miljonlook

Foto: Stewart Cook/REX / TT NYHETSBYRÅN

Cate Blanchett strålade i tusentals swarovski-kristaller på Oscarsgalan 2014. Klänningen är designad av Armani Privé och går loss för 100 000 dollar. Alltså närmare 900 000 kronor. Hela outfiten är värd hela 18,1 miljoner kronor vilket är så mycket att det knappt går att räkna ut i svenska kronor. 

Prinsessornas Nobelklänningar genom åren

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.