"Dynastin"-skådespelaren Linda Evans greps för rattfylleri - och avtjänade ett straff utan att någon visste. Foto: Reed Saxon / AP"Dynastin"-skådespelaren Linda Evans greps för rattfylleri - och avtjänade ett straff utan att någon visste. Foto: Reed Saxon / AP
"Dynastin"-skådespelaren Linda Evans greps för rattfylleri - och avtjänade ett straff utan att någon visste. Foto: Reed Saxon / AP
"Dynastin"-legendaren Linda Evans, 74, har åkt fast för rattfylleri, rapporterar Radar Online."Dynastin"-legendaren Linda Evans, 74, har åkt fast för rattfylleri, rapporterar Radar Online.
"Dynastin"-legendaren Linda Evans, 74, har åkt fast för rattfylleri, rapporterar Radar Online.

Dynastin-stjärnan Linda Evans mörka hemlighet

Publicerad

"Dynastin"-skådespelaren Linda Evans greps för rattfylleri - och avtjänade ett straff utan att någon visste.

Nu avslöjas domen hon fick för tre år sedan, skriver Radar Online.

"Jag var rädd att fordonet skulle döda någon" rapporterar en polis om händelsen.

"Dynastin"-legendaren Linda Evans, 74, har åkt fast för rattfylleri, rapporterar Radar Online.

Något som skådespelaren lyckades hålla hemligt i närmare tre år.

I en ny video som Radar Online har publicerat, från maj 2014, syns Linda Evans stoppas av polis när hon kör bil onykter.

Det var efter att en polis, som vid tillfället inte jobbade, såg att en bil körde konstigt i Washington. Poliskommissarien rapporterar om en jeep som driver över gatorna, och inte verkade ha full kontroll.

"Jag kunde se att jeepen drev runt i sitt körfält. Bilkörandet fortsatte att vara ologiskt, och rörde sig från körfält till körfält, både långsamt och med varierande hastighet, samt gjorde plötsliga inbromsningar" beskriver polisen i sin rapport.

Polisen tillägger också att bilen hotade andra människors liv.

"Jag var rädd att fordonet skulle döda någon" står det i rapporten.

 

LÄS MER: Därför lämnade Linda Evans Hollywood

 

Linda Evans dömdes för rattfylleri

 

LÄS MER: "Dynastin"-stjärnan Kate O'Mara död

 

En polis som jobbade kallades in för att stoppa jeepen, och hittade då en påse med 29 rosa piller i Linda Evans bil.

Evans ska ha varit så förvirrad med polisen att hon försökte ge personen sitt kreditkort som identifikation, innan hon upptäckte sin miss.

När polisen sedan skulle testa hennes nykterhet, så kunde "Dynasti"-skådespelaren knappt stå på benen.

– Hon tappade sin balans och behövde luta sig mot sidan av sin bil för att inte ramla omkull, säger polisen, skriver Radar Online.

Linda Evans dömdes till ett års villkorlig dom, och hennes körkort blev indraget i en månad.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag