Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Duon vann finalen av ”Alla mot alla”

Ebbot Lundberg och Hanna Hellquist vann den första säsongen av ”Alla mot alla”.
Foto: ”Alla mot Alla med Filip och Fredrik finns på Dplay”
Ebbot Lundberg och Hanna Hellquist gjorde upp gentemot Emma Molin och Erik ”Jerka” Johansson i finalen av ”Alla mot alla”.
Foto: ”Alla mot Alla med Filip och Fredrik finns på Dplay”
Erik ”Jerka” Johansson och Emma Molin slutade som tvåa i ”Alla mot alla”.
Foto: Kanal 5.
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson leder ”Alla mot alla”.
Foto: Kanal 5.

Succéduon Ebbot Lundberg och Hanna Hellquist vann ”Alla mot alla”.

Nu berättar Hanna Hellquist om vänskapen med musikern efter segern – som började långt innan med ett hångel i Säffle.

”Ska försöka hälsa på honom i Göteborg i sommar,” skriver Hanna Hellqvist i ett mejl.

Så står det klart – musikern Ebbot Lundberg, 53, och radioprofilen Hanna Hellquist, 38, blev de första någonsin att vinna programmet ”Alla mot alla”.

I finalen mötte vinnarna skådespelarduon Erik ”Jerka” Johansson, 40, och Emma Molin, 39 – som trots att de kammade hem grundomgången föll på målsnöret i finalen.

En ”skön” vinst enligt Hanna Hellquist:

”Jag gick in i det programmet med inställningen att jag inte skulle vara mitt vanliga vinnar-jag, och att jag bara skulle ha roligt och åka med. Prestigelös ville jag vara. Men jag blev så glad över att vinna. Det är lite oroande.” skriver hon i ett mejl.Framgången anser hon att främst beror på att duon kompletterar varandra väl i kunskap.

”Han har sådan sjuk spetskunskap om vissa grejer som jag inte har någon aning om.” skriver hon i mejlet.

Att tävla tillsammans med Ebbot har varit ”så roligt” uppger Hanna – som framför allt uppskattat hans lugn och prestigelösa inställning. I samband med tävlingen har duon kommit varandra närmre, men det har också ett förflutet tillsammans. 

”Vi hånglade i Säffle en gång.” skriver Hanna Hellquist i ett mejl och fortsätter:

”Nu vill jag gärna se på Ebbot som en vän. Ska försöka hälsa på honom i Göteborg i sommar.”

Jerka Johansson: ”siktar på revansch”

Motståndarna Erik ”Jerka” Johansson och Emma Molin är inte bittra, trots förlusten.

– Det känns ändå värdigt, det var värdiga motståndare vi förlorade mot. Om det var någon man måste förlora mot så var det Hanna och Ebbot. Hanna har varit helt outstanding, säger Erik ”Jerka” Johansson.

Likt Hanna och Ebbot, menar Jerka att han och Emmas väg till finalen främst beror på att de kompletterar varandra i kunskap.

– Jag blev förvånad att vi gick så jävla långt som vi gjorde. Sedan är det klart att jag verkligen hade velat vinna men jag siktar på revansch, säger Erik ”Jerka” Johansson och tillägger:

– Vi får väl se. Inget är klart. 

Utöver finalisterna har även Rickard Olsson, Alexander Kronlund, Emma Frans, Olof Lundh, Martina Haag, Camilla Läckberg, Christina Saliba och Åsa Linderborg, samt Alex och Amanda Schulman medverkat i programmet.

”Alla mot alla” leds av programledarduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson och i höst återvänder programmet med en ny säsong.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.