Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Duon i personliga samtal om lyckan och sorgen: ”Viktigt”

Duon i personliga samtal om lyckan och sorgen: ”Viktigt”
Marie Serneholt och Clara Hallencreutz Fares.
Foto: Acast / Acast
Marie Serneholt och Clara Hallencreutz Fares har startat podcasten ”Lyckojägarna”.
Foto: Acast / Acast

Vad är egentligen lycka?

Ja, den frågan försöker Marie Serneholt och Clara Hallencreutz Fares svara på i den nya podcasten ”Lyckojägarna”.

Genom att bjuda in experter och utföra olika experiment vill duon reda ut vad som får en att känna lycka.

– Vissa lyckokänslor kommer vara lättsamma och vissa kommer vara lite tyngre. Vissa kommer vara oväntade och andra självklara, säger Clara Hallencreutz Fares.

I podcasten ”Lyckojägarna” reder entreprenören och programledaren Marie Serneholt och konstnären Clara Hallencreutz Fares ut vad som egentligen gör oss lyckliga genom att själva utföra olika utmaningar och experiment samtidigt som de bjuder in experter för att diskutera ämnet.

– Det känns som en viktig kombo att inte bara prova lyckan teoretiskt utan också göra det praktiskt. För att verkligen känna och klämma på den, säger Clara Hallencreutz Fares och fortsätter:

– Lyckosträvan finns hos alla men det är en passiv och väldigt omedveten jakt hos många. Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för att lyckas hitta lyckan.

Vill inspirera lyssnarna med podden ”Lyckojägarna”

Duon diskutrerar inte endast vad som gör en lycklig i podcasten, utan även hur man kan hitta lycka igen efter en sorg.

– Det är en stor del av allas liv. Om man pratar om lycka måste man ta upp sorg också. Vi kommer dela med oss av vissa personliga erfarenheten, men sedan kommer vi ta dit någon också som kan berätta för oss och lyssnarna hur man kan bearbeta en sorg, säger Marie.

Vidare förklarar Marie Serneholt att varken hon eller Clara Hallencreutz Fares är experterna, utan att de ska fungera som en länk mellan lyssnarna och experterna.

– Vi hoppas att lyssnarna kan bli inspirerade av övningarna eller experimenten som vi gör. Att de kanske vågar testa på saker själv som man kanske inte vanligtvis skulle göra, säger Marie Serneholt.

Viktigt ämne just nu

Duon är överens om att podcasten är extra viktig just i tider som dessa, då många kanske söker extra mycket efter lyckokällor.

– Vi tror att just nu mer än någonsin är det viktigt att se över sina lyckokällor och prioritera lyckan, säger Clara Hallencreutz Fares.

Bianca Ingrosso om aborten: "Gemensamt beslut"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.