Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dufvenius ansiktsförändring – Wahlgrens förvåning: ”Oj?”

Därför tackade hon ja till att vara med
Pernilla Wahlgren blir förvånad när hon hör hur länge Julia Dufvenius hade varit ihop med sin make när hon blev gravid. Foto: SVT
Julia Dufvenius och Christopher Wollter. Foto: SVT
Julia Dufvenius och Christopher Wollter. Foto: SVT
Julia Dufvenius berättar om sin livsresa i ”Stjärnorna på slottet”.Foto: SVT
Foto: SVT
Julia Dufvenius avslöjar att hennes framtänder är fejk. Foto: SVT
1 / 7

Julia Dufvenius har varit en av de framstående skådespelarna i #tystnadtagning. 

Nu berättar hon om vägen till framgången, om att bli mamma i ung ålder, kärleken till skådespelarmaken – och hur en olycka har gjort att hon varit tvungen att göra en permanent förändring i sitt utseende. 

– Jag cyklade när vi filmade ”Glappet” och ramlade och slog ut mina tänder och tuppade av lite, säger hon till Expressen. 

Julia Dufvenius, 44, har haft en framgångsrik som skådespelare. Hon slog igenom i tv-serien ”Glappet” 1997, har medverkat i Ingmar Bergmans sista tv-film ”Saraband” 2003. Hon har varit med i ”Sune i Grekland” och tillhör sedan 2007 Dramatens fasta ensemble. 

Nu är hon också aktuell i ”Stjärnorna på slottet” där hon bland annat pratar om sin karriär, #tystnadtagning men också kärleken till sin make och svårigheterna de har haft, skådespelaren Christopher Wollter, 47. 

– Vi har bråkat, vi har varit så osams och det har varit jättekritiskt ibland. Men vi har verkligen jobbat med vår relation. Vi har gått i parterapi och enskild terapi och har hittat modeller att prata med varandra när det har knutit sig, säger hon i programmet.  

Paret har varit tillsammans i 21 år.

– Jag är den hyperkänsliga och han är den lite mer grovhuggna, robusta. Han ser inte så många problem. Han är svinbra. 

De träffades 1998 på en fest. 

– Jag hade träffat Stoffe förut på scenskolan, vi hade en lektion ihop, men så kom han in på den här pubben och var som ett ljus, han var så vacker så att jag bara ”nejmen där är han”. 

– Sen så blev jag jättekär. 

Hur känns det att öppna upp dig om om familj och drömmar för hela svenska folket? 

– Det är en väldigt bra fråga. Det lättaste som finns är att kritisera någonting men att säga att det här tycker jag om, det här brinner jag för, det här är underbart. Det är jättekänsligt och privat och nödvändigt, säger Julia Dufvenius till Expressen. 

Hon avslöjar att hon var jättenervös innan middagen och att hon också ser det på sig själv när hon ser klippen ur programmet.

– Sen så flöt det på väldig naturligt. 

Rädslan inför att bli mamma

Skådespelaren och maken fick sitt första barn strax efter att Julia Dufvenius gick ut scenskolan – och paret hade bara varit ihop i ungefär ett halvår.

Pernilla Wahlgren blir förvånad när hon hör hur länge de hade varit ihop innan sitt första barn. 

– Oj, utbrister hon i programmet. 

Men den korta relationen var aldrig något som gjorde valet svårt. 

– Vi hade varit ihop en väldigt kort tid när vi fick veta att vi var gravida. Men det var ett väldigt enkelt val och nu fyller hon 20 snart, säger Dufvenius till Expressen. 

Skådespelaren berättar i programmet att det fanns en rädsla att hennes karriär skulle dö på grund av graviditeten – men hon gav sig blanka tusan på att lyckas – och gjorde det också. 

– Alla bara sa ”åh nej, vad ska du göra nu? och är det här verkligen rätt” men jag gav mig fan på att ett en karriär och ett barn ska var helt kompatibelt. 

Julia Dufvenius fick svårt att söka jobb i Göteborg, där hon bodde, just eftersom att alla redan visste att hon var gravid. Så när bebisen väl hade kommit åkte hon i stället till Stockholm – och fick en roll i Maria Stuart på Dramaten, och familjen flyttade till Stockholm. 

Dufvenius: ”De är fejk”

”Glappet” var som sagt Julia Dufvenius stora genombrott men här råkade hon också ut för en olycka – som sedan kom att göra att skådespelaren behövde göra en permanent förändring i sitt utseende. 

– Jag cyklade när vi filmade Glappet och ramlade och slog ut mina tänder och tuppade av lite, avslöjar hon för Expressen. 

I dag är alltså hennes framtänder omgjorda. 

– De är fejk. De är porslin, säger skådepelaren. 

Från början hade Julia Dufvenius tänder av plast – men bestämde sig för 5-8 år sedan att göra om dem på riktigt. 

– Då hade jag platständer ett tag men de kunde börja spricka, det var läskigt, att plötsligt kunna tappa en framtand. Det är inte så kul som skådespelare, eller i överhuvud taget. 

”Stjärnorna på slottet” sänds 20.00 i SVT på lördagar. 

Dragomir Mrsic skadad under inspelning 

Visar skadan inför ”Stjärnorna på slottet”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.