Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Duelldramat i Mästarnas mästare – vägrade ge sig

Pernilla Johansson var fokuserad under duellen.
Foto: SVT
Efter flera sammandrabbningar avgjordes duellen.
Kim Källström mot Pernilla Johansson i nattduellen.
Kim Källström och Pernilla Johansson började nästan brottas om ljusstaven.
Foto: SVT
Kim Källström och Pernilla Johansson.
Pernilla Johansson.
1 / 7

Det blir en tuff kamp i söndagens nattduell i ”Mästarnas mästare”, när sista platsen i slutspelet står på spel.

Pernilla Johansson och Kim Källström kastar sig över glaspinnarna – men efter flera fysiska sammandrabbningar står det klart att Kim Källström tvingas lämna programmet.

I söndagens ”Mästarnas mästare” är det Kim Källströms tur att stå i fokus, och visa höjdpunkter från sin karriär – och känslorna svallar.

Han visar bland annat klipp från VM-kvalmatchen mot Tyskland 2013, när han kom in i andra halvlek och Sverige gick från att ligga under med tre mål, till att få oavgjort med 4-4.

När han sedan visar ett klipp från avskedet till fotbollsklubben Djurgården svallar känslorna över och Kim Källström får svårt att hålla tårarna tillbaka.

– Jag hade inte tänkt kanske att jag skulle spela i Sverige en gång till men det var det värt.

Det är även gruppspelsfinal för grupp två i ”Mästarnas mästare”, och Kim Källström, kampsportaren Pernilla Johansson, alpinåkaren Frida Hansdotter samt friåkaren Henrik Windstedt kämpar alla för att ta sig till slutspelet.

Efter tre tuffa tävlingar står Windstedt som vinnare. Men med immuniteten kommer också ett pris – han måste bestämma vem som ska möta förlorare Pernilla Johansson i nattduellen. Medan Kim Källström och Frida Hansdotter lyckades få exakt lika många poäng, så hade Hansdotter bättre placeringar, och Källström hamnar på tredjeplatsen. Något som avgör hans framtid i ”Mästarnas mästare”. 

Brottades om ljusstaven

Henrik Windstedt väljer Källström som den andra deltagaren i nattduellen, och fotbollsspelaren tvingas möta Pernilla Johansson i att tävla om att fånga ljusstavar.

Det blir en riktigt hård kamp, där både Johansson och Källström vägrar ge sig när den andra fångat ljusstaven – vilket gör att de nästan brottas om dem. Men till slut, efter flera sammandrabbningar, är det Kim Källström som förlorar med 1-2 och måste åka hem från ”Mästarnas mästare”.

– Man vill ju vinna ju, det är surt när man har ett-noll. Men det känns okej, säger han efter utslagningen.

Pernilla Johansson hyllar sin motkombatant.

– Det var så jämnt. Han var så snabb. Sjukt kul att vinna, säger hon i ”Mästarnas mästare”.

”Mästarnas mästare” sänds söndagar 20.00 på SVT1.

Kim Källström om Mästarnas mästare: ”Jag hade tappat det lite”

Källström berättar att han har tappat sin vinnarglöd och förmedlar sina tankar om landslaget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.