Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänks ha stulit från drottningen – anställd gripen

Drottning Elizabeth II är den nuvarande monarken.
Den brittiska kungafamiljen har blivit bestulen på flera värdesaker. Nu misstänks en 37-årig man.
Foto: THE TIMES-GETTY/POOL SUPPLIED BY / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Buckingham Palace.
Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Drottning Elizabeth II och den brittiska kungafamiljen har blivit bestulen på flera värdesaker. 

Nu misstänks en 37-årig anställd på Buckingham Palace för stöld. 

Scotland Yard har bekräftat att mannen gripits, enligt Entertainmen Daily

En 37-årig man greps av polis, misstänkt för att ha stulit flera värdesaker från den brittiska kungafamiljen. 

Bland annat blev gästfrihetschefen på Buckingham Palace, av med sin medalj från den Storbritanniska Bathorden. Den saknade medaljen upptäcktes sedan ligga ute för försäljningen på näthandelssajten Ebay för drygt 4000 kronor. 

Den 37-årige mannen uppges vara gästfrihetsassistent på Buckingham Palace och jobbat där i över sex år. Enligt Entertainment Daily har Scotland Yard bekräftat att mannen greps vid det brittiska kungahusets hovstall fredagen 7 augusti. 

Tidningen skriver att mannen nu släppts mot borgen medan utredning pågår och att det är första gången som en anställd misstänkts för att ha stulit saker från det brittiska kungahuset. 

Morddömd man tog sig in på området

Däremot är det inte första gången som det råder oroligheter kring Buckingham Palace. 2013 försökte en man med kniv ta sig förbi säkerhetskontrollen. Två månader innan hade två män gripits för att ha försökt ta sig in hos drottningen Elizabeth II genom att klättra över ett staket och in på området. Inbrottet klassades som en av de värsta säkerhetsincidenterna.

2016 tog sig den dömda mördaren Dennis Hennessy över murarna till Elizabeth II:s bostad. Larm utlöstes och han greps när han spatserade i trädgården utanför slottet. Enligt mannens advokat, Sikander Choudry, hade han ingen ond avsikt med murklättrandet. 

– Mr. Hennessy hade inget ont uppsåt riktat mot kungafamiljen, det var inte därför han tog sig till Buckingham Palace, säger han.

Strax därefter uppstod en diskussion om eventuella säkerhetsförbättringar på Buckingham Palace. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.