Drottning Silvia är hedersgäst när konstutställningen öppnas i "Lerins lärlingar". Foto: SVTDrottning Silvia är hedersgäst när konstutställningen öppnas i "Lerins lärlingar". Foto: SVT
Drottning Silvia är hedersgäst när konstutställningen öppnas i "Lerins lärlingar". Foto: SVT
Ett av konstverken imponerar på drottningen och får henne att dra en koppling till den mystiska andevärlden. Foto: SVTEtt av konstverken imponerar på drottningen och får henne att dra en koppling till den mystiska andevärlden. Foto: SVT
Ett av konstverken imponerar på drottningen och får henne att dra en koppling till den mystiska andevärlden. Foto: SVT
– Oj, titta. Det är musikens demon, det tycker jag om, säger Silvia. Foto: SVT– Oj, titta. Det är musikens demon, det tycker jag om, säger Silvia. Foto: SVT
– Oj, titta. Det är musikens demon, det tycker jag om, säger Silvia. Foto: SVT
I programmet är konstnären Lars Lerin lärare i måleri för en grupp människor med funktionsnedsättningar. Foto: SVTI programmet är konstnären Lars Lerin lärare i måleri för en grupp människor med funktionsnedsättningar. Foto: SVT
I programmet är konstnären Lars Lerin lärare i måleri för en grupp människor med funktionsnedsättningar. Foto: SVT

Drottning Silvia pekar ut demon – hos Lerin

Publicerad

Drottning Silvia är hedersgäst när konstutställningen öppnas i "Lerins lärlingar".

Ett av konstverken imponerar på drottningen och får henne att dra en koppling till den mystiska andevärden.

– Oj, titta. Det är musikens demon, det tycker jag om, säger Silvia.

Drottning Silvia är hedersgäst i det sista avsnittet av "Lerins lärlingar" på SVT.

I programmet är konstnären Lars Lerin lärare i måleri för en grupp människor med funktionsnedsättningar.

I sista avsnittet ska lärlingarna visa upp sina konstverk på en utställning. Visningen öppnas av självaste drottning Silvia.

– Kära konstnärer, jag vill nu rikta mig särskilt till er. Att uttrycka sig konstnärligt är att dela med sig av sitt innersta. Att låta andra ta del av ens drömmar, rädslor, glädje och sorg. Och det kräver mod, och det modet har ni konstnärer som ställer ut här i dag, säger Silvia i sitt öppningstal.

 

LÄS MER: Lars Lerin: "Jag bara målade och drack"

 

I sista avsnittet ska lärlingarna visa upp sina konstverk på en utställning. Visningen öppnas av självaste drottning Silvia.Foto: SVT

 

Drottning Silvia öppen för det övernaturliga

När utställningen är öppnad går Silvia runt och minglar med konstnärerna. 

Drottningen betraktar konstverken med stora ögon. Hon fastnar för en tavla med en delfin som motiv. 

– Det är ett så elegant djur. Den ser alltid glad ut, eller hur? säger hon.

Ett annat motiv föreställer en katt.

– Den här katten har härliga ögon. Den vill tala till dig, säger Silvia.

Deltagaren Jon har målat en svart demon som vid första anblick ser kuslig ut, men drottningen tittar intresserat på den.

– Oj, titta! Det är musikens demon, det tycker jag om, säger hon efter en stund.

Det är inte första gången drottning Silvia visar sin fascination för andeväsen och övernaturliga fenomen. I fjol berättade Silvia att det spökar i hennes hem.

– Det finns mycket historia kvar här, det finns också små vänner... spöken. De är alla mycket vänliga, men man känner ibland att man inte är helt ensam. Det är väldigt spännande, sa hon i "Drottningholms slott – ett kungligt hem" i SVT.

 

LÄS MER: Drottning Silvia: "Det spökar på Drottningholms slott" 

 

Drottningen får också ett kärleksråd som tycks beröra henne.

– Vet du Silvia, likt kärleken är livets största gåta, var rädd om kärleken mellan dig och kungen, säger en av konstnärerna.

– Tack! utbrister Silvia.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag