Therese Grankvist om houseåren: "Jag var smal som en sticka för att jag dansade så mycket." Foto: Gunilla Sikström
Therese Grankvist om houseåren: "Jag var smal som en sticka för att jag dansade så mycket." Foto: Gunilla Sikström

Drömhus-Therese: Var smal som en sticka

Publicerad

Hon blev popdrottning som Drömhus under 90-talet.

Sedan väntade hårt festande på Therese Grankvist.

För DN berättar hon om housekarriären i London, klubbandet och drogerna.

– Det går ju inte att festa så hårt som jag gjorde utan droger, säger hon till tidningen.

I slutet på 90-talet blev hon Drömhus med svenska folket genom hits som "Vill ha dig" och "Stjärna på himmelen" som kom tvåa i Melodifestivalen 1999.

Men när skivbolaget ville skriva kontrakt för en tredje skiva tackade hon nej - för housemusiken och utlandsframgångar. Plattan "Acapuclo" kom 2003 men blev ingen framgång.

I stället kom den genom samarbetet med Stonebridge och låten "Put 'em high" som nådde en sjätteplats på Englands topplista. Där började turnerandet världen över - och festandet.

– När jag inte uppträdde så åkte jag till den klubb mina vänner var på. Jag var smal som en sticka för att jag dansade så mycket. Jag kunde lätt dansa åtta timmar i sträck. "Live fast, die young" var mottot de åren, berättar hon i dagens DN Söndag.

Hon ville aldrig att partyt skulle sluta, och började med droger, berättar hon vidare för tidningen.

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har experimenterat med några kemikalier i mina dagar. Det går ju inte att festa så hårt som jag gjorde utan droger. Det är inte som jag har skyltat med, men heller inte förnekat, säger Therese och tillägger att droger är lika vanliga som alkohol i London men att de hela ligger i hennes förflutna.

Har omvärderat sitt liv

När hon fyllde 30 höll hon en stor fest - och det blev hennes sista, berättar hon för DN. När pappan dog 2007, hon ställde upp i Melodifestivalen för ett sista framträdande för honom, fick hon ytterligare anledning att omvärdera sitt liv.

– Jag ville inte vara 50 år och fortfarande vara rädd för vad som skulle hända när festen tog slut, säger 36-åringen till Dagens Nyheter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag