I självbiografin "För mycket av allt" berättar Sanna Bråding hur hon våldtogs av en bekant under en kryssning och hur hon fann en främmande kvinna i sin dusch. Foto: Cornelia NordströmI självbiografin "För mycket av allt" berättar Sanna Bråding hur hon våldtogs av en bekant under en kryssning och hur hon fann en främmande kvinna i sin dusch. Foto: Cornelia Nordström
I självbiografin "För mycket av allt" berättar Sanna Bråding hur hon våldtogs av en bekant under en kryssning och hur hon fann en främmande kvinna i sin dusch. Foto: Cornelia Nordström
Skådespelaren och programledaren Sanna Bråding, 36, hamnade i ett svårt narkotikamissbruk men har lämnat de svåra tiderna bakom sig. Foto: /All Over Press / /ALL OVER PRESSSkådespelaren och programledaren Sanna Bråding, 36, hamnade i ett svårt narkotikamissbruk men har lämnat de svåra tiderna bakom sig. Foto: /All Over Press / /ALL OVER PRESS
Skådespelaren och programledaren Sanna Bråding, 36, hamnade i ett svårt narkotikamissbruk men har lämnat de svåra tiderna bakom sig. Foto: /All Over Press / /ALL OVER PRESS
"Det var verkligen som en dålig porrfilm", skriver Sanna Bråding i "För mycket av allt". Foto: Cornelia Nordström"Det var verkligen som en dålig porrfilm", skriver Sanna Bråding i "För mycket av allt". Foto: Cornelia Nordström
"Det var verkligen som en dålig porrfilm", skriver Sanna Bråding i "För mycket av allt".  Foto: Cornelia Nordström

Drogerna tog över Sanna Brådings liv

Publicerad

Drogerna tog över Sanna Brådings liv.

I självbiografin "För mycket av allt" berättar stjärnan hur hon våldtogs av en bekant under en kryssning och hur hon fann en främmande kvinna i sin dusch.

"Det var verkligen som en dålig porrfilm", skriver Sanna Bråding i "För mycket av allt".

Skådespelaren och programledaren Sanna Bråding, 36, hamnade i ett svårt narkotikamissbruk men har lämnat de svåra tiderna bakom sig. Stjärnan väntar för närvarande sitt andra barn, efter att för två år sedan blivit mamma till sonen Kane-Lee.

Men i flera år levde Sanna Bråding i en nedåtgående spiral med ätstörningar, drogmissbruk, utsattes för sexuella övergrepp och våldtäkt.

Sanna Bråding berättar i självbiografin

Skådespelaren är aktuell med boken "För mycket av allt", utgiven av på förlaget Bladh by Bladh, där hon berättar sin historia.

Narkotikamissbruket fick henne att förlora flera vänner och tog över hennes liv.

"Som när jag var hembjuden på en inflyttningsfest hos en av mina nära vänner. Jag kommer dit och är helt fladdrig. Jag inväntar en leverans av droger som blivit lite sen och jag känner i hela mig att jag måste ha den nu. Jag har bett killen att komma till hennes adress och jag försöker lugna mig lite genom att bälga i mig av hennes vin. Killen, som jag vid det här laget känner väl, kommer med drogerna, och jag minns att jag har sex med honom i trappuppgången utanför min väns lägenhet. Jag reflekterar inte ens över att det skulle vara onormalt eller konstigt. Genom sex fick jag på något vis den där närheten och bekräftelsen som jag behövde för att lugna mig ytterligare. Jag lämnar alltså en av mina bästa vänner för att ha sex i hennes trappuppgång med en langare som jag har ringt in till hennes adress efter att ha tömt delar av hennes bjudvin. Jag var inte så kul att umgås med då", skriver Sanna Bråding i "För mycket av allt".

 

LÄS MER: SANNA BRÅDING "JAG GJORDE JÄVLIGT DUMMA GREJER"

 

Stjärnan dömdes till slut till tre månaders fängelse och tre års skyddstillsyn för narkotikabrott.

I augusti 2008 åkte hon på kryssning tillsammans med några gemensamma bekanta.

Sanna Bråding: "Sen minns jag inget mer"

Efter att ha gått och lagt sig för att sova vaknade hon upp av att en bekant våldtog henne.

"Plötsligt vaknar jag till av att min polare, den där killen som skulle ta hand om mig, att han ligger bakom mig i sängen. Att han har tagit av mig mina byxor och att han trycker in sin kuk i mig. Jag minns att jag sa 'Nej!' Och 'Nej, det är bara British som får'. Sen minns jag inget mer. Jag var så borta. Min nästa minnesbild är att det kommer in ytterligare en kille i hytten och att min så kallade polare avbryter allting då och drar. Jag minns att jag har jätteont i magen, att han har tryckt upp min tampong så högt upp att jag inte får ut den, att jag ser en flaska whisky bredvid sängen och att jag börjar halsa ur den. Jag sover inget mer den natten, jag går upp och fortsätter festa med alla andra. Stänger av, som jag var så bra på", skriver Sanna Bråding i "För mycket av allt".

I boken skriver Sanna Bråding även om hur hon kom på en tidigare pojkvän med att vara otrogen mot henne – i hennes egen lägenhet.

 

LÄS MER: SANNA BRÅDING "JAG VILLE INTE SÖKA HJÄLP"

 

"När jag öppnar dörren ser jag ett par tjejskor som inte är mina och en handväska kastad på golvet utanför duschen. Duschdörren står lite på glänt och jag hör hur det rinner vatten. Jag ropar: 'Hallå, vem är där inne?' och genast rycks dörren snabbt igen av en ganska kort tjej. Det är allt jag hinner se. Men jag hinner uppfatta att det är någon som jag aldrig sett tidigare. Jag känner inte alls igen henne. Min kille ligger i soffan i vardagsrummet, lite lagom packad med bara kalsonger på sig. Han flyger dock snabbt upp när han hör mig och börjar genast hitta på någon dålig förklaring om att hon bara ville långa duschen. Mitt i natten! Det var verkligen som en dålig porrfilm", skriver Sanna Bråding i "För mycket av allt".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag