Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dree Low avslutar sin musikkarriär

Foto: Skärmdump / Instagram
Dree Low
Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
I fjol dömdes den kände rapparen till ett års fängelse för rånet mot butiken Akalla Direkten.

Den kände rapparen Salah ”Dree Low” Abdulle lägger ner sin musikkarriär. 

Det meddelar han på sin Instagram.

”Jag lägger ner min musikkarriär för att fokusera på det som är bättre”, skriver han i en story.

På söndagen meddelade Rapparen Dree Low att han avslutar sin musikkarriär. 

”Jag lägger ner min musikkarriär för att fokusera på det som är bättre. Kommer fortsätta mitt kreativa arbete men på andra sätt. Tack”, skriver han på Instagram.

Under senaste tiden har flera av artistens mest populära låtar försvunnit från både Youtube och Spotify, vilket skapat frågetecken hos fansen. 

Dree Low har tidigare vunnit P3 Guld i flera kategorier.

Dömd till ett års fängelse

Dree Low, eller Salah Abdulle som han egentligen heter, har enligt polisen varit ”drivande på flera nivåer” i det kriminella nätverket Husbys hyenor:

Den 18 augusti 2021 gick han och flera andra män in i butiken Akalla Direkten, där de tog cigaretter, snus och godis för över 5 000 kronor utan att betala. Butikens personal, som först uppgav att de blivit rånade och hotade till livet, har senare tagit tillbaka sina uppgifter. 

Salah Abdulle har sagt att han har en överenskommelse med butiksägaren om att få handla på kredit. Tingsrätten köpte inte det. Artisten dömdes till ett års fängelse.

– Hela agerandet bygger på att man räknar med att ingen vågar anmäla dem, så det här var ett maktspråk som vi såg som ett underförstått hot, sa chefsrådmannen och rättens ordförande Patrik Alm då.

Polisen: Boende är rädda

Husby, där Salah Abdulleh är uppväxt, räknas av polisen som ett särskilt utsatt område. En polis som länge jobbat i lokalpolisområde Järva, där Husby ingår, har i ett PM skrivit om hur rapparen och personer i hans krets ”tar sig rätt på andras bekostnad utan att folk vågar säga till. Gör man det så blir man hotad och många är rädda för dessa personer”.

”Boende och näringsidkare vet mycket väl vilka dessa personer är och är rädda för att prata med polisen eller säga till på egen hand. Boende, ungdomar och näringsidkare vet vilka personerna är och att de har tillgång till vapen och är inblandade i konflikter.”

Å sin sida menade rapparens försvarare Alain Soussi att Dree Lows raptexter, som bland annat kretsar kring vapen och kriminalitet, kan ha spelat in i hur rätten bedömt fallet.

– Den beskrivning han gör i sin konst och som artist har påverkat rättens syn på honom, sa han efter domen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.