Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SVT:s okända plan – så ändras Melodifestivalen

Sunil Munshi, regissör från Dramaten, nu som nytt ansikte i Melodifestivalen 2018. Foto: / Photo by Ulrika Malm
David Lindgren. Foto: SVT

Melodifestivalen återvänder med ny regissör. 

Sunil Munshi kommer från Dramatens värld – och han har klara idéer om hur han vill förändra den populära tävlingen. 

– Jag gör det på mitt sätt. Framför allt att jag jobbar konceptuellt, det är kanske mitt signum som regissör, säger Sunil Munshi. 

Melodifestivalen har genomgått en rad förändringar genom åren – år 2002 infördes deltävlingar och programmet blev en flera veckor lång festival. 

I år vill programmets nya regissör, Sunil Munshi, ta vara på det formatet och se till att alla sex deltävlingar följer en röd tråd och ett gemensamt tema: "One together". 

Det temat är även namnet på låten som Sunil Munshi skrivit tillsammans med Peter Kvint, och som hörs i en ny trailer för programmet

Alla program en del av en helhet

Det hela handlar om att framhäva humanistiska värderingar och allas likabehandling, förklarar Sunil Munshi. 

– Jag gör det på mitt sätt. Framför allt att jag jobbar konceptuellt, det är kanske mitt signum som regissör. Det är det nya i år att jag tänker i långa banor, och bygger upp det mer som en föreställning. 

 

LÄS MER: Anders Nunstetd: Vrickade bilden på Kikki sa det mesta 

 

Programmen ska hänga ihop och vara en del av en helhet, säger Sunil Munshi. 

– Jag jobbar väldigt mycket med det, att se det både som en helhet och som delavsnitt. 

Ger tävlingen en tänkvärd kärna

Han vill se till att Melodifestivalen även i fortsättningen är bred, folklig och underhållande, men programmet kommer även ha en "tänkvärd kärna". 

– Jag skulle vilja att det genomsyrar hela tänket, att utmana, hur vi ser på normer, skärskåda det. Vi vill öppna upp för det, jobba med det som en mer genomgående tanke. Vi gör en öppning i varje program, på ett speciellt sätt med en viss tanke, och i mellanakterna har vi en annan tanke, som är genomgående för varje program. 

"Vill skapa känsla att vi är i gång"

Sunil Munshi vill även ta tillvara på det faktum att programmen direktsänds, och vill understryka för tittarna att det hela händer "här och nu". Men det traditionstyngda formatet innebar vissa begränsningar. 

– Jag ville göra Hamlet och Guns n' Roses-konsert av allt, men programmet är programmet. Men jag har alltid älskat Melodifestivalen, säger Sunil Munshi. 

 

LÄS MER: Turnéstäderna för Melodifestivalen klara

 

Den nya trailern ska ge känslan av en Melodifestival-armé som marscherar genom Sverige, säger Sunil Munshi. Han kom själv med idén till klippet, som regisserades av Torbjörn Edwall. 

I trailern går programledaren David Lindgren och ett gäng dansare genom ett vinterlandskap med flaggor i hand. 

– Vi vill skapa känslan att vi redan är i gång, vi traskar från norr till söder. Det blir en härlig folkfest som är på väg, säger Sunil Munshi. 

Annons:
Expressen Refunder Miami

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!