Martin Lidberg, 44, får en mycket kraftig stöt i "Mästarnas mästares" fruktade tävling "elkontrollen".Martin Lidberg, 44, får en mycket kraftig stöt i "Mästarnas mästares" fruktade tävling "elkontrollen".
Martin Lidberg, 44, får en mycket kraftig stöt i "Mästarnas mästares" fruktade tävling "elkontrollen".
Smärtan var så stor att efter tävlingen gick läkare fram för att undersöka brottaren – ett drama som SVT valde att inte visa.Smärtan var så stor att efter tävlingen gick läkare fram för att undersöka brottaren – ett drama som SVT valde att inte visa.
Smärtan var så stor att efter tävlingen gick läkare fram för att undersöka brottaren – ett drama som SVT valde att inte visa.
Här får Lidberg stötenHär får Lidberg stöten
Här får Lidberg stöten

Dramat som SVT inte visade – fick läkarvård

Publicerad

Martin Lidberg, 44, får en mycket kraftig stöt i "Mästarnas mästare" efter den fruktade tävling "elkontrollen".

Smärtan var så stor att efter tävlingen gick läkare fram för att undersöka brottaren – ett drama som SVT valde att inte visa.

– Det var som att få en järnslägga slagen med all kraft rakt i skelettet, rakt i bäckenbenet liksom. Den var riktigt jävla elak, säger han.

Det är på temat "Fokusering och strategi" som den fruktade deltävlingen gör comeback i "Mästarnas mästare".

SVT-programmet har under flera säsonger haft tävlingar där elchocker har varit en central del, bland annat när bandylegendaren Pelle Fosshaug medverkade och fick en elchock i huvudet i en hinderbana – något som gjorde att han föll till marken för en kort stund.

Den här säsongen ska de tävlande hålla i ett handtag med en ring som går runt en elförsedd stång – och den som inte lyckas hålla handtaget stilla och stöter i stången får en ordentlig elchock.

Martin Lidberg: "Riktigt jävla elak"

Den första av alla att drabbas är brottaren Martin Lidberg.

– Första stöten jag fick var riktig jävla kraftull. Ungefär som du får en järnslägga slagen rätt in i skelettet, in i bäckenbenet och upp. Den första var riktigt jävla elak, säger han efter programmet.

 

LÄS MER: Svaret efter bråket i Mästarnas Mästare

 

Han berättar stöten var extra kraftull, eftersom brottaren har mer muskelmassa än de andra deltagarna.

– Så sa folk på plats. Eftersom det är mer vätska i muskler och vätska leder el, säger han.

Undersöktes av läkare

Sanningen är att den första stöten var så kraftull att läkare gick fram till brottaren direkt efter tävlingen för att undersöka honom. Ett drama som tv-tittarna missade helt.

– Efteråt kom de fram. De står vid sidan av kameran så de inte syns i bild. De frågade hur det var och om jag var okej. Jag fick massage, sen försökte jag strecha för att få det att släppa, säger han.

Martin Lidberg berättar att han hade muskelspänningar i ett helt dygn efter tävlingen. Men trots att första stöten var så kraftull för brottaren, så valde han inte att bryta tävlingen.

 

LÄS MER: Därför bytte deltagarna lag i Mästarnas Mästare

 

– Nej, aldrig. Men klart det inte var så kul att att gå fram där igen efter den första stöten.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag