Dramat som SVT inte visade – fick läkarvård

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Martin Lidberg, 44, får en mycket kraftig stöt i "Mästarnas mästares" fruktade tävling "elkontrollen".
Smärtan var så stor att efter tävlingen gick läkare fram för att undersöka brottaren – ett drama som SVT valde att inte visa.
Här får Lidberg stöten

Martin Lidberg, 44, får en mycket kraftig stöt i "Mästarnas mästare" efter den fruktade tävling "elkontrollen".

Smärtan var så stor att efter tävlingen gick läkare fram för att undersöka brottaren – ett drama som SVT valde att inte visa.

– Det var som att få en järnslägga slagen med all kraft rakt i skelettet, rakt i bäckenbenet liksom. Den var riktigt jävla elak, säger han.

Det är på temat "Fokusering och strategi" som den fruktade deltävlingen  gör comeback i "Mästarnas mästare".

SVT-programmet har under flera säsonger haft tävlingar där elchocker har varit en central del, bland annat när bandylegendaren Pelle Fosshaug medverkade och fick en elchock i huvudet i en hinderbana – något som gjorde att han föll till marken för en kort stund.

Den här säsongen ska de tävlande hålla i ett handtag med en ring som går runt en elförsedd stång – och den som inte lyckas hålla handtaget stilla och stöter i stången får en ordentlig elchock.

Martin Lidberg: "Riktigt jävla elak"

Den första av alla att drabbas är brottaren Martin Lidberg.

– Första stöten jag fick var riktig jävla kraftull. Ungefär som du får en järnslägga slagen rätt in i skelettet, in i bäckenbenet och upp. Den första var riktigt jävla elak, säger han efter programmet.


LÄS MER: Svaret efter bråket i Mästarnas Mästare 


Han berättar stöten var extra kraftull, eftersom brottaren har mer muskelmassa än de andra deltagarna.

– Så sa folk på plats. Eftersom det är mer vätska i muskler och vätska leder el, säger han.

Undersöktes av läkare

Sanningen är att den första stöten var så kraftull att läkare gick fram till brottaren direkt efter tävlingen för att undersöka honom. Ett drama som tv-tittarna missade helt.

– Efteråt kom de fram. De står vid sidan av kameran så de inte syns i bild. De frågade hur det var och om jag var okej. Jag fick massage, sen försökte jag strecha för att få det att släppa, säger han.

Martin Lidberg berättar att han hade muskelspänningar i ett helt dygn efter tävlingen. Men trots att första stöten var så kraftull för brottaren, så valde han inte att bryta tävlingen.


LÄS MER: Därför bytte deltagarna lag i Mästarnas Mästare 


– Nej, aldrig. Men klart det inte var så kul att att gå fram där igen efter den första stöten.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.