Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Drag race Sverige ”olämpligt för barn” – SVT:s svar

Drag Race Sverige sänds på söndagar i SVT.
Foto: Karl Nordlund / SVT
Det berättas starka historier i avsnitten – nu har SVT varnat för att innehållet är olämpligt för barn.
Foto: SVT / SVT Play
Foto: SVT
Robert Fux är programledare för ”Drag race Sverige”
Foto: SVT
Varningen som dyker upp.
Foto: SVT

Senaste avsnittet av ”Drag Race Sverige”, och kommande, är ”olämpliga för barn” – det är varningen som dyker upp på SVT Play. 

Nu förklarar kanalen varför. 

Det senaste avsnittet av ”Drag Race Sverige” sändes i söndags med titeln ”Parningsleken”. men den som vill se avsnittet i efterhand på SVT Play får först upp en varning: Avsnittet är olämpligt för barn. Tittaren får välja att antingen spela programmet eller sätta på barnskyddet. 

Nu svarar presskontakten Sindre Lind Åkerblom på beslutet att sätta en varning på programmet – och dessutom inkludera det i funktionen med barnlås på SVT Play. Det handlar om en berättelse om hur en deltagare blev våldtagen som barn. 

– Vi har bedömt att den berättelsen kan vara skrämmande för ett barn om man inte är i vuxet sällskap. 

SVT:s svar om ”Drag race Sverige”

SVT berättar att även kommande avsnittet kommer att förses med en varning om olämpligt innehåll, eftersom det även där kommer förekomma en berättelse som kan uppfattas som skrämmande. Christina Hill, programchef på SVT, försvarar också varningen. 

– I Drag Race är det så himla glittrigt, roligt och underhållande med roliga karaktärer. Det är ju inte helt otänkbart att det sitter något barn och tittar, så av den anledningen blir vi lite extra noga. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.