Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dr Phils fasad rämnar till slut

Han är en av världens bäst betalda tv-profiler. Men för ”Dr Phils” anställda slutade förra året med nedskurna lönerFoto: KGC-11 1 / STELLA PICTURES 119335-5
Till The Blast berättar anställda till ”Dr Phil” att de fick den traditionella bonusen vid jul på 500 dollar men att det sedan tog stopp. Foto: DAN STEINBERG / AP R-STEINBERG
I ett mejl som The Blast tagit del av tackar en av tv-profilens anställda ironiskt ”Dr Phil” för gåvan och berättar att de anställda ”är skit förbannade”, då de också fått veta om ”dr Phils” skyhöga lön.Foto: Youtube

"Dr Phil" är en av världens bäst betalda tv-profiler och tjänade 80 miljoner dollar förra året. 

Men nu avslöjas att han samtidigt skär ner på sina anställdas löner och de rasar och kräver bättre villkor. 

Nyligen blev det klart att Phil McGraw, mer känd som ”Dr Phil” är klar för fler säsonger av succéprogrammet.

Enligt Deadline tjänade tv-profilen nästan 80 miljoner dollar förra året och är en av världens bäst betalda tv-profiler.

Trots det har tv-doktorn skurit ner på sina anställdas löner, något som har väckt starka reaktioner. 

Till The Blast berättar anställda till ”Dr Phil” att de fick den traditionella bonusen vid jul på 500 dollar men att det sedan tog stopp. 

Enligt uppgiftslämnaren till sajten blev pengarna inte som en bonus då tv-profilen valt att skära ner på lönerna - precis vid jul utan något besked. 

I ett mejl som sajten tagit del av tackar en av tv-profilens anställda ironiskt ”Dr Phil” för gåvan och berättar att de anställda ”är skitförbannade”, då de också fått veta om ”Dr Phils” skyhöga lön.

Låste in sig med 300 anställda

Det är inte första gången som ”Dr Phil” har hamnat i problem med sina anställda. 

2016 fattade han misstankar om att en medarbetare hade läckt känslig information till medier. 

Då ska han enligt uppgifter låst in sig i ett rum, vaktat av säkerhetspersonal, med 300 stycken anställda. Där ska han berättat om sina misstänksamma anklagelser. 

Enligt stämningsansökan ska McGraw ha hotat de anställa genom att säga ”om ni jävlas med mig, jävlas jag med er.”

Kvinnan som stod bakom stämningsansökan avslutade sin anställning kort därefter på grund av händelsen.

Hon hade jobbat med programmet sedan 2003.

Senare visade det sig att tv-profilen redan visste vem som hade läckt, men att han ville skrämma sina anställda, skrev People.  

Anklagelser om sexuella trakasserier

Förutom anställda till ”Dr Phil” har även deltagarna från hans program anmält tv-profilen.

Vid ett flertal tillfällen har Phil McGraw blivit anklagad för att ha sexuellt trakasserat kvinnor.

En kvinna vid namn Shirley Dieu anklagade honom för två år sedan efter att han ska ha tagit på hennes vänstra bröst, lurat henne och tvingat henne att se på en bild föreställande en naken man.

Händelsen ska ha skett i samband med ett terapisamtal som ska ha ägt rum 2009.

– Allt jag vill är att den här mannen blir exponerad för vad han gjorde mot mig. Han gjorde mig väldigt, väldigt illa emotionellt, har hon sagt till New Idea, och hävdar samtidigt att han ska ha frihetsberövat henne i ett hus med höga staket.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.