Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dr Phil blev straffad efter ett övergrepp

Dr Phil Foto: Fame Pictures / STELLA PICTURES FAME PICTURES
Dr Phil Foto: Dan Steinberg / AP R-STEINBERG

Kändispsykologen Dr. Phil McGraw anklagades för sexuella övergrepp mot en patient på åttiotalet.

Nu har det kommit fram att psykologsamfundet i Texas dömde Dr. Phil till åtgärder - han fick inte möta patienter själv på ett helt år, skriver RadarOnline.

Rättelse: Dokumentet som Radar Online hänvisar till ska ha fattats den första sidan, och bevisar bara att Phil McGraw blev tillsagd för att praktikanten både jobbade för honom och var hans patient.

 

Det var på åttiotalet som kändispsykologen Dr. Phil McGraw, 65, ska ha utsatt en patient för övergrepp. McGraw har tidigare förnekat anklagelserna från Sara Jane Morrison som säger att hon utsattes för övergrepp av kändispsykologen, när hon var hans patient för flera år sedan.

Men nu publicerar RadarOnline bevis på att psykologsamfundet i Texas tyckte det var nödvändigt att utföra åtgärder mot Phil McGraw gällande situationen med kvinnan.

Patienten som anklagar McGraw för övergreppen var tonåring när hon var patient och praktikant hos kändispsykologen i Texas 1988.

– Han förde sin hand upp och ner längs insidan av mitt lår, hela vägen upp till trosorna. Han satte handen mellan mina ben. Han tog innanför min blus och rörde mina bröst - han tog ut bröstet ur behån och kysste dem, har offret tidigare uppgett.

…

LÄS MER: Dr Phil stäms för sin tv-psykologi

 

Dr Phil förnekar anklagelserna

 

Morrison skickade in en anmälan till Texas psykologsamfund, och de kom fram till att Phil McGraw hade haft ett "opassande förhållande" med kvinnan, enligt ett dokument från oktober 1988, skriver RadarOnline.

 

LÄS MER: Rasande på Dr Phil - Brendon stormade ut

 

Dr Phil beordrades att skriva ett tillrättavisningsbrev. Han tvingades också ha sin mottagning övervakad av en annan psykolog i ett helt år, samt att ta en kurs i professionell teknik.

Det tog mer än ett år, men till slut gick Dr Phil med på att genomföra åtgärderna. I juni 1990 skrev Texas psykologsamfund till den kommande tv-doktorn att han hade fulländat sina åtgärder för övergreppet.

En talesperson för Dr. Phil säger att anklagelserna är falska.

"Inte bara är anklagelserna utan sanning, de undersöktes noggrant av samfundet för mer än 20 år sedan. De kom fram till att det inte låg någon sanning bakom, och ärendet avfärdades" skriver talespersonen, enligt RadarOnline.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.