Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dr Phil avslöjar hemlighet om prinsessan Dianas död

Privata bilden på prinsessan Diana
Dr Phil utlovar nya detaljer om prinsessan Dianas död.Foto: KGC-11 1 / STELLA PICTURES 119335-5
Prinsessan Diana dog den 31 augusti 1997. Foto: AP
Dödsolyckan i Paris skakade en hel värld. Foto: ABACA / STELLA PICTURES ABACA
Diana och pojkvännen Dodi Al Fayed i bilen bara timmar innan deras död. Foto: ABACA / STELLA PICTURES ABACA

Phil McGraw, mer känd som ”Dr Phil” lovar inför ett nytt avsnitt av sitt program att ett nytt vittne kommer träda fram med helt nya uppgifter om prinsessan Dianas död, skriver Radar Online

– Den här personen som var inne i tunneln har aldrig förr talat om prinsessan Dianas död – fram tills nu, säger tv-profilen i teasern.

Prinsessan Dianas död den 31 augusti 1997 är vida omskriven. Teorierna kring Dianas dödsolycka i en tunnel i Paris har varit flera, men den enligt många orsakades olyckan av de paparazzi-fotografer som jagade Dianas bil.

Men i det nya avsnittet av ”Dr Phil”, som gästas av journalisten Dylan Howard och den före detta morddetektiven Colin McLaren kommer nya uppgifter fram.

De båda har skrivit boken ”Diana: Case Solved: The Definitive Account That Proves What Really Happened” som släpptes i september i år.

I den menar man att den allmäna sanninge har blivit att paparazzis orsakade olyckan.

– Men det är inte fallet, säger Dylan Howard till Dr Phil.

”Någon var på fel plats vid fel tidpunkt”

I boken utvecklar man sitt resonemang:

”Vår nya forskning har visat att paparazzi-fotograferna inte var skyldiga till Dianas död, och att det i stället handlade om att någon var på fel plats vid fel tidpunkt”.

Man menar att föraren till den vita Fiat Uno, som Dianas bil tros ha krockat med är en nyckeln till gåtan om Dianas död. 

Föraren, Le Van Thanh berättar i boken hur han efter olyckan fick order om att inte prata med fransk polis.

Enligt Howard och McLaren hade den Mercedes som Diana och hennes sällskap färdades i lätt ha kunnat köra ifrån de paparazzis som jagade dem på mopeder.

”Kort sagt, det var ingen jakt eftersom fotograferna inte kunde ha hunnit i kapp hennes bil”, skriver man i boken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.