Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Downton Abbey-stjärnan klar för "Mamma Mia"

Lily james. Foto: MACCA, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM
"Mamma Mia"Foto: UNIVERSAL PICTURES / STELLA PICTURES UNIVERSAL PICTURES
Meryl Streep som Donna i "Mamma Mia"Foto: PETER MOUNTAIN / AP UNIVERSAL PICTURES
"Downton Abbey". Lily James som Lady Rose längst till höger.

Nu är det klart.

"Downton Abbey"-skådespelaren Lily James spelar yngre versionen av Meryl Streeps karaktär i uppföljaren till "Mamma Mia", skriver Hollywood Reporter.

Tidigare i våras kom beskedet att det blir en uppföljare till den populära filmen "Mamma Mia", där man fick följa Sophies (Amanda Seyfrieds) och hennes mamma Donnas (Meryl Streeps) jakt på kärlek och svar på frågan om vem Sophies pappa är. Svenske Stellan Skarsgård spelade en av de tänkbara kandidaterna.

Den nya filmen ska heta "Mamma Mia: Here we go again" och ha premiär den 20 juli nästa år.

Nu är det klart att den brittiska skådespelaren Lily James, 28, spelar den yngre versionen av Meryl Streeps karaktär Donna, skriver Hollywood Reporter. 

Lily James klar för "Mamma Mia: Here we go again"

LÄS MER: "Mamma Mia" får en uppföljare

James har tidigare haft rollen som Lady Rose i den populära serien "Downton Abbey" och har även en roll i aktuella filmen "Baby Driver".

Sedan tidigare är det även klart att även Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan och Amanda Seyfried är med i den nya filmen.

Handlingen i den nya filmen är tänkt att utspela sig i både nutid och i det förflutna. Tanken är att det även den här gången ska vara en musikal med Abba-låtar. 

Björn Ulvaeus: "Krävs ett väldigt bra film"

Även producenterna från första filmen, Gary Goetzman och Judy Craymer, är klara för uppföljaren. Om Abba-legendarerna Benny Andersson och Björn Ulvaeus är involverade i projektet är oklart.

Björn Ulvaeus har tidigare sagt till tidningen Billboard att han inte utesluter en uppföljare.

LÄS MER: Pierce Brosnan klar för nya "Mamma Mia"-filmen

– Men man vet aldrig, i så fall skulle det krävas ett väldigt bra manus. Det har hela tiden florerat rykten, men det är ingenting som jag kan bekräfta eller dementera just nu.