Döttrarnas krav på Lill-Babs – skrämmer bort männen

Quincy Jones och Lill-Babs har varma känslor för varandra. Bild: TV4
Lill-Babs längtar efter kärleken. Bild: TV4
Quincy Jones. Bild: TV4
Malin Berghagen.
Kristin Kaspersen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Barbro "Lill-Babs" Svensson längtar efter att få vara i en kärleksrelation. 

Det är ingen hemlighet att det finns varma känslor mellan henne och Quincy Jones, men vännerna vill inte äventyra sin vänskap. 

– Det är otroligt tråkigt att vara ensam. Det skulle vara roligt att ha ett liv tillsammans med någon, säger artisten i "Lill-Babs - Leva livet" på TV4.

Trots de karriärmässiga framgångarna har kärlekslivet för Barbro "Lill-Babs" Svensson, 79, varit en berg- och dalbana. Varför relationerna har spruckit är svårt att svara på.

– Det är säkert inte så lätt att leva med mig. Jag går så hett upp i min familj och mitt yrke, säger sångerskan i dokumentären om hennes liv, "Lill-Babs - Leva livet".

Sångerskan medger att hon skulle vilja träffa en man och bli kär.

– Händer det så händer det, jag försöker inte skynda på någonting. Det är egentligen skönt att leva själv, men det är otroligt tråkigt att vara ensam. Det skulle vara roligt att träffa någon att ha ett liv tillsammans med. Men får jag inte det så har jag ett fantastiskt liv i alla fall, säger hon.

Lill-Babs döttrar vill se henne förälskad

Lill-Babs döttrar önskar att deras mamma får uppleva kärleken ännu en gång.

– Mamma behöver öppna upp och släppa in. Jag tror inte att det är så lätt att komma nära mamma på det sättet. Men hon är fantastisk, säger Kristin Kaspersen och får medhåll av Malin Berghagen:

– Det hade varit mysigt om hon fick ha någon som håller henne i handen på en parkbänk och pussar henne på kinden.

– Hon skulle må bra av att ha någon att göra saker tillsammans med, sen betyder det ju inte att de måste bo ihop, säger äldsta dottern Monica Svensson. 


LÄS MER: Otäcka bilden på Lill-Babs som TV4 aldrig visade 


Lill-Babs och Quincy Jones varma känslor för varandra

Lill-Babs lärde känna den legendariska musikproducenten Quincy Jones, 84, redan på 50-talet. Vännerna har genom alla årtionden haft ett gott öga till varandra. 

– Vi kallar inte varandra för Quincy och Barbro, jag är "Hazel" för honom och han är "George" för mig. Tänk att alla tror att det är någonting mellan oss! Han skojar ju alltid om att vi ska gifta oss, säger sångerskan.


LÄS MER: Lill-Babs avslöjar stora skräcken för att åldras 


Enligt Quincy Jones är Lill-Babs hans själsfrände. Tankarna på ett kärleksförhållande har funnits men de har inte velat äventyra vänskapen, berättar han i dokumentären.

"Lill-Babs - Leva livet" del 2 sänds torsdagen den 21 december 21.00 i TV4. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.