Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Döttrarnas gripande ord om pappa Ingvar Oldsberg

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Ingvar Oldsberg med yngsta dottern Viktoria Oldsberg.
Foto: ROBIN ARON
Ingvar Oldsberg med nyfödda sonen Staffan som föddes 1968. Dottern Karolina föddes 1975.
Foto: PRIVAT

Inför begravningen av folkkära Ingvar Oldsberg delar döttrarna Viktoria och Karolina med sig av rörande ord om sin älskade pappa. 

”Det är mycket jag vill uttrycka, men det är så svårt att forma orden till, och om, självaste 'mästaren av ord'”, skriver Viktoria Oldsberg. 

I ett berörande inlägg skriver också Karolina Oldsberg, som tvingades ta farväl av båda sina föräldrar på kort tid:

”Ni båda, ni som varit navet i mitt liv, är plötsligt borta och från oceanens djupaste botten måste jag fäkta mig upp genom grumliga vatten för att få syre igen.”

I början av februari dog en av vår tids största tv-ikoner. Ingvar Oldsbergs bortgång sörjs av många, närmst av familjen och vänner och på onsdag den 16 mars begravs Ingvar Oldsberg i Göteborg i kretsen av de närmaste. 

Drygt en månad har gått sedan tv-legendens plötsliga bortgång. På Facebook skriver nu döttrarna Viktoria och Karolina i varsina inlägg om hur de minns och kommer att sakna sin pappa. 

Expressen har varit i kontakt med Victoria Oldsberg som säger att hon känner sig tom. I sitt inlägg där hon hyllar sin pappa skriver hon: 

”Älskade pappa, eller papichulo som jag så ofta sa. Det är mycket jag vill uttrycka, men det är så svårt att forma orden till, och om, självaste ”mästaren av ord”.

Hon beskriver också en ”bottenlös tomhet”. 

Tänk när jag var liten, de flesta barn lekte med dockor eller hoppade studsmatta, inte jag. Jag spelade flaggspelet och fick träna på ”världens flaggor”. Och för bara ett par veckor sedan ringde du och första frågan löd: ”vilken är huvudstaden på Malta?” Sen fortsatte det med Moldavien, Cypern, Nordmakedonien och så vidare

Du har nu rest vidare mot ett nytt resmål, himmelen. Grattis till er, ni har fått en festlig och underbar ängel vid er sida. Nu är det er tur att njuta av underhållningen, och jag hoppas ni har laddat upp med skumbananer och alla världens sportkanaler.

”Du som stod för äventyr”

Karolina Oldsberg och hennes bror Staffan Oldsberg förlorade också sin mamma, Laila Oldsberg, bara en månad efter att de deras pappa gick bort.

Ingvar och Laila var gifta mellan 1965 och 1980 och förblev goda vänner efter skilsmässan, hon blev 76 år gammal. 

På Facebook skriver nu parets gemensamma dotter Karolina om saknaden efter båda föräldrarna, en text som Expressen också fått tillåtelse att publicera.

”Vissa dagar står som svarta utropstecken i almanackan. Dessa skiljetecken är gjutna i den tätaste betong och skrivna med det hårdaste stål. Ändå återfinns inte en större bräcklighet än i just deras kärna. Två sådana dagar och två sådana skiljetecken har överfallit min värld på en dryg månads tid.

Jag noterar den 10 februari och den 12 mars 2022 och skriver med darrande hand ner dessa datum i hjärtats djupaste rum.

Pappa, du som stod för äventyren, festerna, resorna och upptågen lämnade lika abrupt och med samma tempo som alltid.

Mamma, älskade mamma, du som för evigt kommer att vara lugnet, den stora tryggheten, vardagens väktare och den ständigt närvarande; du lämnade oss långsamt och tålmodigt som om du ville att vi skulle vänja oss vid det otänkbara.

Hör mångåriga kompanjonen Björn Hellbergs tankar efter Ingvar Oldsbergs död.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.