Barbro ”Lill-Babs” Svensson kommer begravas nästa söndag i hemorten Järvsö. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLABBarbro ”Lill-Babs” Svensson kommer begravas nästa söndag i hemorten Järvsö. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Barbro ”Lill-Babs” Svensson kommer begravas nästa söndag i hemorten Järvsö. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Barbro ”Lill-Babs” Svensson och döttrarna Malin Berghagen och Kristin Kaspersen. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDENBarbro ”Lill-Babs” Svensson och döttrarna Malin Berghagen och Kristin Kaspersen. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN
Barbro ”Lill-Babs” Svensson och döttrarna Malin Berghagen och Kristin Kaspersen. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN
Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÒNBarbro ”Lill-Babs” Svensson. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÒN
Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÒN

Döttrarnas kärleksfulla farväl till Lill-Babs

Publicerad

Barbro ”Lill-Babs” Svensson kommer begravas den 28 maj i hemorten Järvsö.

Gudstjänsten sker i Järvsö kyrka, där 350 platser finns reserverade för de närmast sörjande. 

”Värme, respekt och ödmjukhet i mammas goda anda är det som gäller dessa dagar”, skriver dottern Kristin Kaspersen i ett mejl.

Barbro "Lill-Babs" Svensson somnade in den 3 april efter en kort tids sjukdom. Hon blev 80 år gammal. 

Den 28 maj begravs den folkkära artisten i Järvsö kyrka. 

– Det kommer vara väldigt högtidligt och en fin stund, och med barnbarnen som är engagerade, säger Malin Näsman, präst i Järvsö. 

Växte upp i Järvsö

Barbro Svensson växte upp i Järvsö och hade en bostad i orten fram till sin död. I Järvsö var hon engagerad i det lokala kulturlivet och drev genom åren flera verksamheter i orten i västra Hälsingland. 

– Alla kontakter de har till begravningen är lokala. De vill forma det till sin enkelhet, en mänsklig närvaro, säger Malin Näsman om familjens vilja. 

Barbro ”Lill-Babs” Svensson.Foto: ROGER VIKSTRÖM

Sörjs av barnen och barnbarnen

Barbro "Lill-Babs" Svensson sörjs närmast av sina döttrar Monica Svensson, 63, Malin Berghagen, 51, och Kristin Kaspersen, 48, och deras familjer. 

Järvsö kyrka har plats för 999 personer. 350 platser kommer vara reserverade under gudstjänsten. 

Efteråt bärs kistan ut av familjen, och då gravsättningen har skett kommer allmänheten få chansen att lägga blommor vid Barbro Svenssons viloplats. 

Kristin Kaspersen har tidigare berättat om planeringen inför begravningen i ett mejl. 

”Det har varit lite att fixa med för att få ihop det så bra som möjligt för mamma, för familj och vänner. Och allmänheten”, skrev hon då. 

”Lämnat oss i stor sorg”

Familjen ber alla att respektera reserverade platser på begravningen och att ”visa hänsyn i Barbros anda”, skriver Helahälsingland.se.

”Vår älskade mamma, mormor, gammelmormor, syster, svärmor, moster, faster har lämnat oss i stor sorg och saknad efter en kort tids sjukdom” lyder texten i dödsannonsen.

I annonsen citeras även Jill Johnsons låt ”Kärleken är”.

”En ängel flög förbi mot himmelen så fri

Men hon lämnade sitt leende på vår jord

Som en sol som värmer oss

som en himmels stjärnebloss

Så vi kan betrakta livets skeende med en tro

Kärleken är”.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson och döttrarna Malin Berghagen, Kristin Kaspersen, Monica Svensson.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Minnesstund i Stockholm på mors dag

begravningsentreprenörens hemsida finns möjlighet att lämna hälsningar i ”Lill-Babs” digitala minnesrum.

I dödsannonsen uppmanar familjen läsarna att tänka på Barncancerfonden.

Dagen innan begravningen – på mors dag, den 27 maj – kommer det hållas en minnesstund för allmänheten i Storkyrkan i Stockholm. Den börjar 14.30. 

”Värme, respekt och ödmjukhet i mammas goda anda är det som gäller dessa dagar”, skriver Kristin Kaspersen i ett mejl.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag