Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Döttrarna öppnar upp om minnena med Lill-babs

Barbro ”Lill-Babs” Svensson.
Foto: LINUS HALLSÉNIUS / TV4
Systrarna Kristin Kaspersen, Monica Svensson och Malin Berghagen.
Foto: CHARLES HAMMARSTEN / IBL
De tre systrarna Kristin Kaspersen, Monica Svensson och Malin Berghagen började skriva ”Vår mamma Lill-Babs” i våras, och boken släpps i april 2022.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort för mer än tre år sedan.

Nu har döttrarna Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson skrivit en bok om sin mamma som släpps i vår.

”Vi delar med oss av berättelser och bilder bakom kulisserna i såväl turné- som familjeliv och vi visar bilder som aldrig tidigare delats med allmänheten.”, skriver Malin Berghagen på Instagram.

När Barbro ”Lill-Babs” Svensson slutligen somnade in för gott i april 2018 lämnade hon tre sörjande döttrar efter sig.

Drygt tre år senare har Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson gått samman och skrivit en biografi över mamman.

Jag har sedan i våras, tillsammans med mina systrar, skrivit på boken om vår mamma. Med våra egna ord och minnen.”, skriver Kristin Kaspersen på Instagram.

Hon fortsätter:

Jag är glad att jag tillsammans med systrarna får skriva om världens bästa mamma och om hur jag upplevt att få växa upp med en kvinna som inspirerade så många. Det kommer fram människor var och varannan dag och berättar om det avtryck hon gjort.”

Då släpps ”Vår mamma Lill-Babs”

Boken kommer släppas i april och gå under namnet ”Vår mamma Lill-Babs”.

Vi har grävt i våra olika minnen och upplevelser. Vi delar med oss av berättelser och bilder bakom kulisserna i såväl turné- som familjeliv och vi visar bilder som aldrig tidigare delats med allmänheten.”, skriver Malin Berghagen på Instagram.¨

Hon skriver varmt om Lill-babs och berättar att hon stod för en stor del av ljuset i familjen. 

Vår mamma lärde oss att vi hade ett val, att välja det goda inom oss. Hon och mormor har grundat den kärlek och empati som genomsyrar alla i vår familj. Något som kommer från generationer av starka, goda och empatiska kvinnor där alla har lika värde och gemenskap är viktigt. Det känns som att vår värld behöver lite mer Barbro men även lite mer Lill-Babs. Den där självlysande stjärnan vi alla bär inom oss och ett ödmjukt men envist pannben. Därför vill jag dela min upplevelse av vår mamma”, berättar Berghagen.

https://www.instagram.com/p/CW7wwXfM11u/?utm_source=ig_embed

Kristin Kaspersens känslosamma ord om mamma 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.