Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Döttrarna fick Angello att sluta dricka alkohol

Foto: Morgan Dessalles

När dj-stjärnan Steve Angellos andra dotter föddes slutade han dricka.

Han var tvungen att trappa ner festandet.

– Jag tycker om den här människan mycket bättre än jag tyckte om den gamla, säger Steve Angello i ”Sommar i P1”.

Steve Angello

Ålder: 31 år.

Uppvuxen: Född i Aten, Grekland men uppvuxen i Solna, Stockholm.

Bor: Los Angeles och Schweiz.

Familj: Hustrun Isabel Adrian, tv-profil och designer och döttrarna Monday-Lily och Winter-Rose.

Känd för: Dj-stjärna och entreprenör. Slog igenom med ”Swedish House Mafia” tillsammans med Sebastian Ingrosso och Axwell. Förra året splittrades gruppen och Angello är nu aktuell som soloartist.

Att ”Swedish House Mafia” var en anledning till extremfestande och mycket drickande har nog ingen missat. Men Steve Angello, 31, trappade ner på sitt drickande redan innan dj-trion gjorde sin sista spelning – för döttrarnas skull.

– En väldigt viktig händelse i mitt liv var när jag fick barn. Det tog mig från att vara artisten som åkte runt och reste runt hela världen och alltid var i centrum, som alltid tänkte på sig själv, till att behöva kliva bort från mig själv och tänka på mina barn, berättade han i sitt sommarprogram i går.

Det ändrade hans sätt att se på livet, men också sättet han tog hand om sig själv.

2010 fick housestjärnan dottern Monday-Lily tillsammans med Isabel Adrian, 36, och när deras andra dotter, Winter-Rose, föddes 2012 blev det dags för honom att göra stora ändringar i livet.

"Prioterade om allt"

– Jag slutade dricka väldigt tidigt efter min andra dotter. Jag prioriterade om allt, jag kom alltid hem så fort jag kunde. Jag är en helt annan människa i dag, jag tycker om den här människan mycket bättre än jag tyckte om den gamla människan.

I programmet berättade Steve Angello att han inte riktigt förstod sin mammas roll som ensam förälder förrän han fick barn själv. Hans egen pappa sköts ihjäl när Steve var 14 år gammal.

– Det har varit väldigt tufft för familjen att ha en pappa, för mina döttrar, som är ute och reser, samtidigt som det varit extremt tufft för min fru att vara en ensam förälder.

Sättet han valt att arbeta på har inneburit att han har tvingats välja bort flera vänner och ibland familjen.

– Om några år kommer jag titta tillbaka på det här och känna att jag aldrig mer behöver jobba igen, samtidigt vill jag inte missa mina barns uppväxt. Så det är en balansgång där man måste försöka balansera både det privata och arbetet.