Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dotterns sorg efter Thorsten Flincks diskning: ”Behövt mig”

Thorsten berättar – efter diskningen.
Happy Jankell blev ledsen när hon hörde att hennes pappa diskades från Melodiestivalen. Foto: ANNA-LENA MATTSSON
Foto: OLLE SPORRONG
Happy Jankell. Foto: ROBBAN ANDERSSON

Skådespelaren Happy Jankell blev ledsen när hon fick reda på att hennes pappa Thorsten Flinck diskades i ”Melodifestivalen”.

Hon menar att SVT borde ha vetat vem det var de tog i tävlingen. 

– Man vet vem min pappa är, han är inte en änglason. Tar man in honom i en sådan tävling tar man in honom i allt han är, säger hon i P4 Extra. 

Den andra deltävlingen av Melodifestivalen skapade ovanligt många rubriker eftersom att Thorsten Flinck, 58, som skulle ha deltagit med låten ”Miraklernas tid”, diskades i sista stund. I stället ersattes han av Johansen – som sedan åkte ut direkt ur tävlingen. 

Nu berättar skådespelaren Happy Jankell, 26, dotter till Thorsten Flinck och journalisten Annika Jankell, 58, om känslorna efter att hon fick veta att hennes pappa diskats. 

– Jag blev väldigt ledsen, säger hon i P4 Extra. 

”Jag blev väldigt ledsen”

Thorsten Flinck diskades på grund av att han står åtalad misstänkt för olaga hot och ringa skadegörelse.

– Man vet vem min pappa är, han är inte en änglason. Tar man in honom i en sådan tävling tar man in honom i allt han är, säger Happy Jankell och fortsätter: 

– Och när jag säger det så säger jag inte att det är okej att slå på någons bil, det är inte okej att vara taskig mot någon och det är inte okej att vara dum. Men min pappa är inte dum och inte elak och det gör mig ledsen att folk, de är lätt att slå på dem som redan ligger ner och det gör mig ledsen. 

Dotterns stöd till Thorsten Flinck

Efter att Thorsten Flinck inte fick vara med i Melodifestivalen har Happy Jankell pratat mer med sin pappa än vad hon brukar. 

– Jag känner att han faktiskt har behövt mig som man kan behöva sin familj ibland och han har varit väldigt ledsen, men sen så kan jag ju märka att folk är nyfikna och vill veta och frågar mig men där tror jag också att jag får se på min pappa, dels som min pappa, men sen är han ju Thorsten Flinck och det blir nästan som en seriekaraktär, säger Happy Jankell i P4 Extra. 

Expressen har sökt Happy Jankell. 

Fyra saker som kanske bara hänt Thorsten Flinck

Minns ni dessa?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.