Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dotterns brytning – vägrar försonas med Anna Wahlgren

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: FOTO GUNNAR SEIJBOLD

Anna Wahlgren och dottern Felicia Feldt har brutit kontakten efter den kritiska uppväxtskildringen ”Felicia försvann”. 

Nu berättar Felicia Feldt varför hon aldrig kommer försonas med mamman – och om tankarna inför döden. 

– Det tänker jag på varje dag, att jag får ett samtal... Din mamma ligger för döden. Jag skulle nog åka dit, säger Felicia Feldt i podcasten ”Maqt  och miljoner”. 

Anna Wahlgren blev förebild för en generation svenska föräldrar med 1983 års succé ”Barnaboken”. 

Men nästan 30 år senare raserades bilden av ”supermamman” då dottern Felicia Feldt gav sin version av barndomen i självbiografin ”Felicia försvann”. 

I ”Felicia försvann” beskriver Feldt en otrygg barndom. Uppväxtskildringen ledde till en spricka mellan mor och dotter som ännu inte läkt. 

I podcasten ”Maqt och miljoner” berättar Felicia Feldt att hon inte anser att hon har en konflikt med Anna Wahlgren – deras relation är avslutad, menar Feldt. 

Men hon kan tänka sig att samtala med mamman – om Anna Wahlgren själv hör av sig, eller om hon ligger inför döden. 

”Tänker på det varje dag”

– När det gäller min mamma och min konflikt, eller avslutade relation. För mig är det inte en konflikt längre. Jag är inte en stenhård människa som helt stängt dörren. Om hon skulle knacka på dörren och verkligen vilja tala, skulle jag inte vägra öppna dörren, säger Felicia Feldt i podcasten, och fortsätter:

– Det tänker jag på varje dag, att jag får ett samtal. Nu ringer någon och säger, kan du komma, din mamma ligger för döden. Det är klart jag tänker den tanken. Jag skulle nog åka dit, men därifrån till att förlåta eller försonas... En försoning är en lång process. 

Felicia Feldt berättar att hon skulle vilja finnas där och samtala med mamman i slutfasen av hennes liv. 

 

LÄS MER: Anna Wahlgren lämnad av dottern – har ny familj 

 

Omöjligt att försonas

– Då skulle jag hoppas att jag ändå är den personen, som ändå skulle säga ja till det mötet. Att jag skulle åka dit. Men jag känner inte, oj, nu är hon svag och gammal, nu måste jag ta hand om henne, hon ska snart dö. Det gör jag inte spontant. 

Hon får frågan om hon tror att hon och mamman någonsin kommer försonas. Hon svarar att det inte är möjligt:  

– Den möjligheten finns inte. Jag har helt uteslutit den om jag ska vara helt uppriktig. Det kommer inte att ske, det tror inte jag, säger Felicia Feldt. 

Expressen har sökt Anna Wahlgren och Felicia Feldt. 

 

LÄS MER: Så blev livet för Anna Wahlgrens barn 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.