Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dottern Paris reaktion efter filmen om Michael Jackson

Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp på barn i en ny dokumentär.
Foto: CARLO ALLEGRI / AP TT NYHETSBYRÅN
Paris Jackson tror inte på de nya anklagelserna som uppdagats riktade gentemot hennes pappa.
Foto: TPI/MEGA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN
Michael Jacksons familj nekar till de nya anklagelserna om pedofili som uppdagats i samband med dokumentären av ”Leaving Neverland”.
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Dokumentären ”Leaving Neverland” anklagar Michael Jackson för sexuella övergrepp på barn. 

Nu startar en kampanj i sociala medier som vill stoppa den svenska premiären av dokumentären, samtidigt meddelar SVT att de kommer att göra en mindre ändring och förse dokumentären med en text som sätter den i ett sammanhang. 

Popikonens familj nekar till anklagelserna, tar avstånd från dokumentären och stämmer HBO.

”Ta inte livet så seriöst, livet tar redan sig själv tillräckligt seriöst som det är” skriver den döda musikikonens dotter Paris Jackson på Instagram.

”Leaving Neverland” fortsätter att skaka om musikvärlden.

I början på veckan hade den omtalade dokumentären om Michael Jacksons påstådda övergrepp på barn premiär i USA – och har sedan dess väckt starka reaktioner världen över. Både hos den döda popikonens fans och hans familj.

I dokumentären träder två män fram och anklagar Michael Jackson för att ha förgripit sig på dem som barn. 

Anklagelserna i sig är inte nya. Michael Jackson har länge omgivits av rykten om pedofili, men aldrig dömts i frågan. 

De nya detaljrika beskrivningarna av övergreppen chockar fansen och nu diskuteras sanningshalten vilt. 

En del fans överväger att sluta lyssna på Michael Jackson, medan andra vägrar tro på anklagelserna. Nyligen lanserade fans en kampanj för att stoppa dokumentärfilmens svenska premiär på SVT på söndag, med hashtaggen MJinnocent. De planerar dessutom att anmäla programmet, enligt Sveriges Radio. 

Ansvarig utgivare på SVT, Ingemar Persson, håller inte med om att filmen strider mot reglerna att båda sidor ska få uttala sig. 

– Det är ingen sådan film alls, filmen är gjord ur pojkarnas perspektiv. Den är inte upplagd så att de borde ha intervjuats, säger han till Sveriges Radio. 

Samtidigt framkommer det att SVT kommer att förse filmen med en inledande text som sätter den i ett sammanhang. 

Paris Jackson: ”ta inte livet så seriöst”

Den döda popikonens familj nekar till anklagelserna, samt stämmer HBO på 100 miljoner dollar, motsvarande över 900 miljoner kronor, för att kanalen visat dokumentären.

”Filmen tar fram obekräftade anklagelser som ska ha hänt för 20 år sedan och behandlar dem som fakta. Dessa påståenden är själva grunden i rättsprocesser som är skapade av två erkända lögnare” har familjen tidigare uttalat sig.

I synnerhet dottern Paris Jackson, 20, uppges inte tro ett dugg på anklagelserna. Så pass att hon inte ens tittat på filmen, skriver TMZ.

Enligt nöjessajten fick Paris Jackson inte chansen att se dokumentären innan den släpptes, och har inte några planer på att göra det nu heller. 

Källor till TMZ uppger att hon ”inte är det minsta upprörd eller tudelad angående innehållet”.

Än har kändisdottern inte uttalat sig efter dokumentärens premiär. Däremot har Paris Jackson uttryckt sig kryptiskt i sociala medier.

”Ta inte livet så seriöst, livet tar redan sig själv tillräckligt seriöst som det är.” skrev den aspirerande skådespelaren och modellen på Twitter under måndagen.

I samma veva publicerade hon en film på sig själv dansande tillsammans med en vän till Bob Seegers ”Old time rock and roll”.

https://twitter.com/ParisJackson/status/1102744772350038017

Paris Jackson var bara 11 år när pappa Michael avled hastigt i juni 2009. Hon har tidigare uttalat sig om anklagelserna som riktats mot honom i en intervju med Rolling Stone 2017.

Redan då underströk hon att varken hon eller hennes bror Prince har någon som helst tvivel angående sin fars oskuld.

– Ingen förutom min bror och jag såg honom läsa ”A light in the attic” till oss på kvällen innan vi gick och lade oss, sade Paris Jackson då till Rolling Stone och fortsatte:

– Ingen annan upplevde honom som pappa, och om de gjorde det skulle hela deras uppfattning om honom ändra fullständigt.

Likaså Paris mamma Debbie Rowe ska enligt TMZ undvika att titta på dokumentären.

Jacksons familj kommenterar dokumentären

Förra onsdagen medverkade Michael Jacksons syskon Tito, Marlon och Jackie samt brorsonen Taj i en intervju med CBS-profilen Gayle King.

De menar också att dokumentärens påståenden är falska.

– Jag känner min bror, jag vet vad han stod för. Vad han brann för. Att sammanföra världen. Göra barn glada. Det var den typ av människa han var, säger Jackie Jackson i intervjun.

I dokumentären visas kärleksbrev Michael Jackson ska skrivit till de drabbade männen. Trots att brorsonen Taj Jackson själv inte sett ”Leaving Neverland” kommenterar han kärleksbreven i CBS-intervjun.

– Min farbror skrev sådana brev hela tiden till folk han brydde sig om och det är inget oanständigt med det, säger Taj Jackson i intervjun och tillägger:

– Han gjorde det till och med till fans.

”Leaving Neverland” sänds i två delar på SVT nästa vecka. Den första i SVT1 på tisdag klockan 22. Den andra i SVT2 på torsdag klockan 22.15.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.