Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dottern Majas stöd till Agneta – efter kriserna

Agneta Sjödins tårar – över dotterns ord
Foto: HANS SHIMODA / IBL
Foto: MATTIAS HANSSON / IBL
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
1 / 7

Agneta Sjödin är på en bra plats i livet – men förbereder sig samtidigt på framtida krascher.

Samtidigt hämtar hon inspiration från dottern Majas sätt att leva, som fått ge sin mamma lektioner i att sätta gränser.

– Maja är så cool och har mycket integritet. Jag försöker lära mig av henne, säger Agneta Sjödin i Svensk Dam.

Förra året flyttade TV4-profilen Agneta Sjödin, 52, från sitt stora hus, till en mindre men fint belägen lägenhet i Nacka strand i Stockholm, efter att dottern Maja Strömstedt flyttat hemifrån.

Efter flytten är Agneta Sjödin mer nöjd med sitt liv än på länge. I en intervju med Svensk dam berättar ”Fångarna på fortet”-programledaren att hon inspireras av 21-åriga dottern för att bli bättre på att säga nej och sätta gränser.

– Där jag bor ger mig så mycket energi. Jag känner mig stabil. Jag har en fin relation till mig själv och fantastisk bra vänner. Jag känner mig väldigt tacksam. Jag har blivit bättre på att sätta gränser och då har jag också mått bättre. Maja har coachat mig där lite. Jag har landat mycket mer i mig själv och då tror jag att en större integritet föds, säger hon till tidningen.

”Försöker lära mig av henne”

Trots att dottern har flyttat hemifrån fortsätter Agneta Sjödin att umgås flitigt med henne.

– Vi har våra dagar då vi hänger och gör saker tillsammans. Maja är så cool och har mycket integritet. Jag försöker lära mig av henne. Hon har fått sidor av både mig och sin pappa men hon är väldigt mycket sin egen. Det gillar jag satt se, hur hon utvecklas.

Agneta Sjödin har tidigare berättat om svåra perioder i sitt liv. 2018 pratade hon i Expressen om sin medelålderskris, där färre jobberbjudanden och klimakteriet orsakade en svajig tillvaro. Samma år släppte hon boken ”Drömdagboken”, en fiktiv inspirerad sitt eget liv.

– Just nu mår jag väldigt bra, men jag hamnade i en kris där dagboken var till stor hjälp, sa hon då till Expressen.

”Kommer komma krascher i livet”

Trots att hon i dag har det bra i livet, så förbereder hon sig ändå för att saker kan vända och krascha.

– Jag försöker ta hand om mig och tycka om mig själv. Det fokuserar jag mycket på eftersom jag vet att det kommer komma krascher i livet. Helt plötsligt kommer de och man fattar ingenting. Då är det så viktigt att man har en bra relation till sig själv för då får det mycket snabbare att komma ur den där krisen. Man har stött på chocker några gånger i livet och det är som en käftsmäll.

Expressen har sökt Agneta Sjödin för en kommentar.

Här berättar Agneta Sjödin om senaste tv-uppdraget:

Agneta Sjödin om nya programmet på Kanal 5