Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dorsin ersatt i ”Solsidan” – av tidigare ”Idol”-deltagare

Magnus Schönberg fick hoppa in som ”Ove”.
Foto: OLLE SPORRONG
Här är Henrik ”Ove” Dorsin i bilen.
Och här kör bilen i väg och det är alltså inte Henrik Dorsin i denna bil.
Foto: TV4
Solsidan har gjort succé.
Foto: TV4

Henrik Dorsin ersattes i söndagens avsnitt av TV4:s ”Solsidan” – av en tidigare ”Idol”-deltagare.

Anledningen: skådespelaren har inget körkort, och får inte köra bil.

”Mange Schönberg hoppade in som Ove under en scen då Ove skjutsar Anna till en långfilmsinspelning”, skriver Elias Giertz, pressansvarig för ”Solsidan”, i ett sms.

I söndagens avsnitt av TV4:s succéserie ”Solsidan” blev Henrik Dorsin plötsligt utbytt i rollen som Ove Sundberg.

I en scen där Mia Skäringers karaktär Anna ska få skjuts av den illa omtyckta grannen så var det inte Henrik Dorsin som satt bakom ratten – i stället var det tidigare ”Idol”-deltagaren Magnus Schönberg.

Därför byttes ”Ove” ut

Eftersom den hyllade skådespelaren saknar körkort, och därför inte får köra bil ens i serien, fick Schönberg hoppa in som en bodydouble för Dorsin.

Med hjälp av kostym och smink gjordes ”Idol”-deltagaren identisk med Henrik Dorsins karaktär Ove Sundberg, och räddade därmed Dorsin ur knipan under inspelningen av tv-serien.

 ”Strålande gjort”

Elias Giertz är pressansvarig för ”Solsidan” på TV4, och berättar hur förvandlingen från Magnus Schönberg till Over Sundberg gick till.

”Mange Schönberg hoppade in som Ove under en scen då Ove skjutsar Anna till en långfilmsinspelning. Orsaken till att Henrik Dorsin inte själv spelade in bilscenen var av det enkla skälet att Henrik saknar körkort. Strålande gjort av Mange att hoppa in i hans ställe, med god hjälp av Solsidans skickliga maskör och kostymör som gjorde Mange i princip identisk med hur Ove normalt ser ut”, skriver han i ett sms.

Magnus Schönberg tävlade i ”Idol” 2017 på TV4, men har också synts i senaste säsongen av ”Biggest loser VIP” på TV4, som sändes tidigare i år.

https://www.instagram.com/p/B5AhztuAPlb/?utm_source=ig_web_copy_link

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.