Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Donald Trumps hån mot stjärnan inför alla

Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PAUL BEATY / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA

Jussie Smollett anklagades för att ha iscensatt sin egen misshandel – men åtalet lades ner. 

Under ett tal i helgen hånade den amerikanska presidenten Donald Trump skådespelaren, känd från ”Empire”, och kallade honom bland annat för en ”skam för nationen” skriver Variety. 

– Jag hörde inte om det uttrycket förrän den där b-skådisen i Chicago gick ut och sa ”jag fick stryk av MAGA-land”. Kan ni fatta det?, sa han bland annat i talet.

Skådespelaren Jussie Smollett, 36, greps tidigare i vinter anklagad för att ha hittat på det hatbrott som han anmälde till polis i Chicago i slutet av januari.

Den amerikanska skådespelaren, känd från ”Empire”, gjorde en polisanmälan där han påstod att han attackerats av rasister och homofober. Gärningsmännen ska brutit Jessie Smolletts revben, hällt blekmedel över honom samtidigt som de skrek rasistiska hatord, enligt skådespelaren själv.

Enligt uppgifter som bland annat TMZ ska ha tagit del av ska personerna som uppgavs ha attackera Smollett skrikit ”Det här är MAGA-land”, en referens till Donald Trumps valspråk ”Make America great again”.

Donald Trump: ”En skam för nationen”

Under ett valmöte som presidenten höll i delstaten Wisconsin helgen ska han också ha hånat Smollett i sitt tal. Han kallar Smollet vbland annat ”b-skådis” och en ”skam för nationen”.

– Det här är MAGA-land. Jag hörde inte om det uttrycket förrän den där b-skådisen i Chicago gick ut och sa ”jag fick stryk av MAGA-land”. Kan ni fatta det?, sa han under talet och fortsatte sedan:

– Det visade sig att det var en stor lögn.

Den amerikanska presidenten kallar även Smollett för en ”skam för nationen”, skriver Fox News.  

– Och förresten, det där fallet i Chicago är en skam för nationen.

Åtalet mot Jussie Smollett lades ner i slutet av mars – men fallet har fått stor uppmärksamhet. 

– Han har svartmålats och gjorts till en förövare till följd av falska och olämpliga kommentarer, sa skådespelarens advokat till ABC News då.

Bland annat ska skådespelarens kollegor Terrence Howard och Taraji P. Henson från ”Empire” i förra veckan ha skrivit under ett brev som försvarar Smollett.

”Han är oskyldig... han är ärlig”, skrev de bland annat enligt Variety.