Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Don Bennechi rånad – överöstes av slag

Don Bennechi ska ha blivit misshandlad och rånad.
Don Bennechi tillsammans med Angelique Widengren. Foto: LINN MALMÉN / XP
Skadorna som Don Bennechi ådrog sig. Foto: PRIVAT
Foto: PRIVAT
Foto: PRIVAT
Foto: PRIVAT
1 / 7

Don Bennechi ska ha prejats av vägen av rånarna. 

Enligt anmälan ska han fått slag i ansiktet med knytnävar – medan rånarna skrattade.

Efter rånet visar artisten upp bilder på sönderslagna tänder och svullnad i ansiktet.  

Enligt polisanmälan var artisten Don Bennechi ute och åkte med sin bil den 10 juni strax efter klockan 18. Plötsligt ska en bil bakom honom ha börjat blinka och någon vinkar.

Don Bennechi ska enligt anmälan åkt vidare med bilen och märker att bilen följer efter. Artisten prejas enligt anmälan nästan till kanten av den andra bilen, och stannar sin bil.

Enligt polisanmälan kliver en man ut ur andra bilen, öppnar Bennechis bil och sätter sig på passagerarsätet. Den okända mannen kräver enligt polisanmälan att Bennechi ska ge sig ifrån sin kedja som han har runt sin hals.

Flera knytnävsslag ska ha träffat artisten i ansiktet och halskedjan ska ha slitits av med ett ryck. Även en armlänk blir stulen – båda smyckena är i 18 karats guld. Gåvor, som Don Bennechi fått i 50-års present, enligt anmälan. 

Rånarna ska ha skrattat

Rånarna ska även ha försökt stjäla ringar men utan att lyckas. 

Enligt Don Bennechis uppgifter till polisen ska två andra män suttit i den andra bilen och skrattat medan han blivit rånad. Rånaren gör enligt polisanmälan de andra sällskap och de lämnar sedan platsen. 

Hela rånet går snabbt, kanske på fem minuter enligt anmälan. 

Artistens skivbolag Venus Recordings skriver i ett mail till Expressen att: "Med anledning av det inträffade och dom skador Don fått, som omfattar sönderslagna tänder i vänster och höger käke. Flertalet slag i ansikte. Skadad nacke och hals och ansiktssvullnad - är han inte i stånd att ge några kommentarer".

Skivbolaget Venus Recordings säger att Don Bennechi gett sig godkännande till att berätta om händelsen.

 

LÄS MER: Don Bennechi försvann helt – nu berättar han sanningen

 

"Kunnat göra mycket annorlunda"

Under 90-talet prydde artisten Don Bennechi löpsedlarna på grund av sitt stormiga kärleksförhållande med Angelique Widengren. 

De medverkade ofta i tidningsreportage där de en gång matade varandra med sushi och gjorde plastikoperationer. 

De senaste åren har Don Bennechi försvunnit från offentligheten. 

– När jag tänker tillbaka hade jag kunnat göra mycket annorlunda och varit mindre ute och fånat mig på olika kändisfester och i stället fokuserat på musiken. Men jag gjorde tvärtom. När man blir äldre blir man klokare, har han sagt. 

Träffat ungdomskärlek

Don Bennechi har även medverkat i filmen "Toppen av ingenting" i år. Filmen visades under Berlins filmfestival och fick ett fint mottagande där även Bennechi själv prisades för sin insats i filmen. 

Förutom fina recensioner berättade han även tidigare i år om nya kärleken. 

– Det är en gammal ungdomskärlek, min första flickvän. Det är häftigt! Vi var 13, 14, 15 år och så träffas man nu efter så många år. Jag såg henne första gången för sex månader sedan. Då hade vi inte sett varandra på 33 år, så det var helt hysteriskt - bara det kan man göra en film om, har han sagt. 

 

LÄS MER: Don Bennechi försvann helt – nu berättar han sanningen 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!