Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Don Bennechi försvann helt – nu berättar han sanningen

Måns Månsson, Don Bennechi och Axel Petersén.
Don Bennechi och Axel Petersén.
Don Bennechi.
Teamet i filmen “Toppen av ingenting”.
Don Bennechi.
Don Bennechi och Axel Petersén.
Foto: LINN MALMÉN / XP
Foto: JONAS HESSMAN / -
1 / 8

Don Bennechi prydde löpsedlarna under 90-talet på grund av sitt stormiga kärleksförhållande med Angelique Widengren. 

Efter att ha hållit låg profil i många år gör sångaren comeback, han berättar om sin tuffa sjukdomstid, revanschlusten och sin nygamla kärlek.

– Jag såg henne första gången för sex månader sedan. Då hade vi inte sett varandra på 33 år, det var helt hysteriskt, säger han.

Artisten Don Bennechi, 49, är aktuell som filmmusikskapare i Måns Månssons och Axel Peterséns “Toppen av ingenting”. Dessutom gör han debut som skådespelare i filmen.

https://www.youtube.com/watch?v=gzA9Q7dszGk&sns=em

Under 90-talet var Don Bennechi mer känd i pressen för sitt stormiga kärleksliv än för sin musik. Han hade en uppmärksammad relation med sångerskan Angelique Widengren, 48. De medverkade ofta i tidningsreportage där de bland annat matade de varandra med sushi och gjorde plastikoperationer.

Paret gjorde slut och de senaste åren har Don Bennechi försvunnit från offentligheten.

– När jag tänker tillbaka hade jag kunnat göra mycket annorlunda och varit mindre ute och fånat mig på olika kändisfester och i stället fokuserat på musiken. Men jag gjorde tvärtom. När man blir äldre blir man klokare, säger han.

Artistens medverkan i "Toppen av ingenting" har gett mersmak för skådespeleri.

– Får jag fler roller skulle jag bli väldigt lycklig. De tycker att jag har ett utseende som ser intressant ut. Jag har numera inget hår och ser lite hårdare ut. Jag har fått några förslag om att spela kriminella karaktärer, säger han.

 

LÄS MER: Kallades "ökänd" - stämmer tidning 

 

Bennechis sjukdomen ändrade utseendet - ledde till kris

Don Bennechi var tidigare starkt förknippad med sitt tjocka, svarta hår. För några år sedan fick han sjukdomen alopecia totalis som gjorde att han tappade hår, ögonbryn och ögonfransar. 

– Jag var tvungen att anpassa mig till ett helt nytt utseende. Det känns fortfarande varje gång jag går upp. Det är inte en självklarhet för mig att jag ser ut så här. Men det är lättare i dag än vad det var tidigare. Det tog sin tid, säger han.

Samtidigt menar Don Bennechi att det onda även fört något gott med sig. 

– Axel och Måns sa att när de såg mig så sa de: "Vi vill ha den här karaktären i vår film". Hade det varit för flera år sedan hade de sagt nej, för jag hade inte det här karaktäristiska utseendet. Och det är klart, då blev man ju glad. Man kan göra någonting bra av den här situationen, säger han. 

 

LÄS MER: Annika Leone: Är det sant att ni inte skäms? 

 

Nykär i ungdomskärleken - som han inte träffat på 33 år

“Toppen av ingenting” visades under Berlins filmfestival. Don Bennechi berättar att filmen fick ett fint mottagande och att han fått beröm för sin insats.

Dessutom finns det ännu en anledning att livet leker just nu. Don Bennechi är nyförälskad. 

– Det är en gammal ungdomskärlek, min första flickvän. Det är häftigt! Vi var 13, 14, 15 år och så träffas man nu efter så många år. Jag såg henne första gången för sex månader sedan. Då hade vi inte sett varandra på 33 år, så det var helt hysteriskt - bara det kan man göra en film om, säger han och fortsätter:

– Vi får tacka Facebook för det, det var där vi fick kontakt vilket var väldigt lustigt. Att se varandra efter så lång tid var väldigt dramatiskt och spännande. Jag var väldigt nervös. Men vad är det man säger - gammal kärlek rostar aldrig. Jag vet att många som har träffat sina gamla ex säger “nej, han eller hon har blivit så gammal”. Men så var det inte för mig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.