Domstolen: okej att kalla Depp hustrumisshandlare

Heard vittnar om relationen med Depp: ”Rädd att han skulle döda mig”
Johnny Depp på väg till rätten, sommaren 2020.
Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Delar av Johnny Depps advokatteam utanför högsta domstolen i Storbritannien under torsdagen.
Foto: JUSTIN NG / AVALON / STELLA PICTURES/JUSTIN NG / AVALON AVALON
Amber Heard.
Foto: VICKIE FLORES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Högsta domstolen i Storbritannien avslog under torsdagen Johnny Depps överklagan med motiveringen att rättegången varit ”fullständig och rättvis”, rapporterar The Guardian.

Depp har sedan 2018 drivit ett förtalsmål mot brittiska The Sun sedan en av tidningens kolumnister beskrivit honom som en ”hustrumisshandlare”.

Bakgrunden är Johnny Depps relation med exfrun Amber Heard.

Skilsmässoansökan hade knappt hunnit lämnats in förrän Amber Heard ansökte om besöksförbud mot dåvarande maken Johnny Depp. Anledningen var påstådd misshandel under en längre tid, både fysisk och psykisk, och fyra dagar senare, i maj 2016 blev Depp förlagd med besöksförbud.

Paret skilsmässa gick igenom året därpå, och en stor polisutredning försökte pussla ihop bitarna om den påstådda misshandeln.

Johnny Depp dömdes aldrig, och parterna enades om att Depp skulle betala 65 miljoner kronor till Amber och att hon i gengäld aldrig skulle prata om det igen.

Men det gjorde brittiska tabloiden The Sun. En av tidningens kolumnister kallade honom för en ”hustrumisshandlare” i en text.

Domstolen: Bevis för misshandel

Depp har nekat till anklagelserna och anklagar både The Sun och Heard för att ljuga. Han har dessutom motanmält Amber Heard för misshandel, något som hittills inte bevisats.

Den 7 juli 2020 inleddes Depps rättegång mot The Sun, där tidningen var tvungna att lägga fram bevis för att han misshandlat Heard. The Sun vann.

I november hölls ytterligare en rättegång i en högre instans, med samma utfall.

I dag slog Storbritanniens högsta domstol fast att rättegången i november var ”fullständig och rättvis”. De slog dessutom fast att det fanns bevis för att han vid minst ett tillfälle misshandlat sin exhustru, rapporterar The Guardian.Producenten om Johnny Depp: ”Omöjlig att jobba med”

Producenten om Johnny Depp: ”Omöjlig att jobba med”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.